30. heinäkuuta 2013

TAVALLINEN PÄIVÄ

Eilen kepin kanssa asiointia kaupungilla, joka poiki heti enemmän nivelrikkokipuja. Urheasti toimitin kaiken loppuun ja istahdin täysin uuvahtaneena taksin takapenkille kotimatkaa varten. Annoin tippiä, että kuljettaja kantoi rapulle tavarat, joita ei kylläkään paljoa ollutkaan. Mansikoita, vadelmia, kirsikoita yms. Kotimaisilla marjoilla herkuttelu päättyy pian. Mansikoista taitaa olla jo toinen satokausi. Ruotsalaisiakin  myynnissä. Pitäydyin vielä kotimaisissa.

Pesijähoitajat lähtivät juuri. Veivät roskat ja Sosiaali- ja terveysvirastoon menevän kirjeen postilaatikkoon. Puoliso puhtoisena vuoteessa, eikä suuremmin vastustellut suihkuttamistakaan.Kohtapuoliin lounasaika. Kyllä hommat sujuvat, vaikka omaishoitaja tällä hetkellä hiukan raihnainen. Hitaasti ja ajatuksella, minimoiden missä voi. C kotiutunut kyläreissultaan keskisessä Suomessa. Raportoi eilen uimiset järvessä, saunomiset tyttöporukassa, kesätuulet hiuksissa, lämmön ja valon, koko Suomen suven.

Lääkäreitä uhkaillaan, poliiseista ei tykätä, sosiaalihenkilökuntakin saa tuta luukulla asioivien kiukun ja pettymykset. Pankit alkavat syynätä asiakkaitaan entistä enemmän rahanpesun takia. Autovorojen tekemiset hankaloituneet poliisien uusien laitteiden takia. Enää ei noin vain onnistu auton käyntiin paneminen kahdella johdolla. Kolmosoluesta puhutaan, että pitäisi siirtää Alkon henkilökunnan valvovien silmien alle myytäväksi. Panimot ärähtivät. Voi, voi, olen itsetykönäni sitä mieltä, että ei tämmöinen muutos vie Suomen kansalta juomahaluja. Sitä enemmän kanniskellaan Virosta, joka nyt jo lisääntynyt ja "oma tarve" tuonnissa senkuin
pullomäärissä kasvaa. Pakettiautollinen ilolientä ja sitten taas viikon päästä uusi reissu. Jo 1600-1700 luvuilla kirjoitti norjalais- tanskalainen kirjailija Ludvig Baron Holberg Jepen juomisesta Jeppe Niilonpojassa. Tästä on vuosisadoiksi tullut lentävä lause: miksi Jeppe juo?  No, Jeppe joi, kun viinasta tykkäsi ja joutuikin sitten aikamoiseen soppaan ja lopuksi ihan hirttonaruun asti, josta kuitenkin pelastui lopulta. Täkäläisiä juoppoja ei nyt sentään hirttotuomio uhkaa.Tosin saattaisi tehdä monelle toikkaroijalle hyvää istuksia päivän verran vaikka jalkapuussa Senaatintorilla. Saisivat japanilaiset turistit kuviinsa muutakin kuin Aleksanterin jalustallaan ja Engelin toripiirin.

Nyt menen lämmittämään Herkun itämaisuuteen viittaavaa broileriruokaa ja villiriisiä. Jälkiruuaksi marjoja turkkilaisessa jogurtissa, jonka purkin päällä kreikkalainen mies. Rahtaan puolison keittiöön syömään, syötän ja syön itsekin. Ihan tavallinen päivä.
2 kommenttia:

  1. Toivottavasti ei ihan kamalan pahaksi rupea rikko. Toivottavasti lääkkeet autta, jotta jaksat hoitaa puolisoasi.
    Olen samaa mieltä, että ei se mitään auta, että keskiolut Alkon menee. Ne jotka haluaa humalassa olla, kyllä jostain sen viinan löytää. Pimeän pullon kauppaajia vaan tulee liikenteeseen ja sitten vasta ongelmia ilmenee. Ja ikävä kyllä monen pikkukaupan pelastus on se että sitä keskaria saa myydä. Jos kaupat menee nurin, niin sitten on vaan ne hehtaarihallit, joihin pitää autolla mennä.

    VastaaPoista
  2. CurryKaneli, niitä hehtaarihalleja tulee lisää kaiken aikaa, eivätkä ole todellakaan kaupunkien keskustassa.Suomessa on suuntaus tämmöinen.Olisi se vaan ihanata, jos tämänkin kerrostalon kivijalassa olisi leipomokauppa, josta voisi aamutuimassa käydä ostamassa vielä lämpöisen leivän kahvinsa seuraksi! Muualla maailmassa, Euroopassakin, näistä puodeista pidetään kynsin ja hampain kiinni.

    Ei se rikko vallan pahaksi äitynyt. Hiukan on takapakkia. Kiitoksia myötäelämisestä.

    VastaaPoista