7. huhtikuuta 2013

NILKUTTAEN

Olen aina pelännyt,että jos minulle tapahtuu jotain niin ikävää,että puolison hoitaminen kärsii.Nyt on niin.Jo muutama päivä sitten äityi selkä ja jalka niin pahaksi,että käveleminen on todella hankalaa.Istuminen,makaaminen ja seisominen sujuu tuskatta,mutta auta armias,jos liikun.Ishiasta? En tiedä.Käytän isäni vanhaa keppiä saadakseni rutiinit edes jotenkuten toimimaan.Mutta hidasta on,on ylen hidasta.Sitten on vielä ystäväni Oulusta Helsingissä käymässä poikansa perheen luona ja hänen pitäisi tulla meille.Ruokapuoli totaalisesti huonossa jamassa,viiniä ei ole,hedelmät loppuneet ja emäntä raihnaisessa kunnossa.Huomenna tulee fysioterapeutti puolisoa kuntouttamaan,mutta tuskin kajoaa minuun,joka listalla en ole.Ylihuomenna tuuraajan vuoro ja silloin aion lääkäriin,jos rahkeet kestävät eikä minun tarvitse onnahdella kepin varassa vaihtamaan puolison suihkutuolia apuvälinelainaamoon.Vanha pois ja uusi tilalle ja homman toimitus omalla kontolla.Taksi siis mennen tullen.Jos tuolin saa,haenko sen vai menenkö sittenkin lääkäriin? Jos tökkäisi auttavan piikin jonnekin takamukseni seutuville,niin johan elämä alkaisi taas hymyillä ja omaishoitaja olisi jälleen teräkunnossa.

Italiasta tuli pitkä kirje.Taidetta ja politiikkaa. Ensin mainittu antanut kirjeen lähettäjälle hyvän mielen,jälkimmäinen huolestuttaa italialaistunutta ystävääni.Minua taas huolestuttaa Pohjois-Korea.Jos panevat tuulemaan,kuten ovat uhonneet,käykö Euroopankin kalpaten? Ja mitä siitäkin tulee,kun taas eräällä kanavalla näytettiin ja kerrottiin,mitä tapahtuu koko maailmalle,kun jäät sulavat,veden pinta nousee ja ehkä Helsinkikin hukkuu? Vaihdoin kanavaa hermostuksissani ja silmieni eteen tupsahti suuren luokan lento-onnettomuus.Kukaan ei selvinnyt ja kone pirstaleina .Sitten onnettomuus rekonstruoitiin kaikkine matkustajien kauhun ilmeineen ja lentäjiä epätoivoisine yrityksineen pelastaa kone ja ihmiset.Minä poden  lentopelkoa,eikä tämä sitä vähentänyt.No,en aio lähitulevaisuudessa lentää muutenkaan.Mitä nyt öisin unissa,mutta se taas on pelkästään hauskaa.Käänsin taas kanavaa.Nykyaikainen lännen leffa,jossa polkkatukkainen pahis tappoi ihmisiä heti heitä nähtyään.Silmittömästi.Lähikuvia ruumiista,voihkimista ja verta.Yhden vanhemman naisen jätti henkiin,mutta meni kyllä myöhemmin korjaamaan asian.Käänsin kanavaa uutisiin.Miten maailma makaa? Huonosti ja on keikahtamaisillaan.Kivikimpaleet uhkaavat Maata avaruudessa,Hurstin ruokajonossa vilppiä,nuoriso kapinoi ja mellakoi,kolareita ja suojatiekuolemia,köyhyyttä ja kodittomuutta,ryöstöjä,raiskauksia meillä ja muualla.Missä on kaikki auvoisuus? Missä?

Kysyn vaan.

2 kommenttia:

 1. Haluamatta olla pilkunrakastaja, saat tekstisi selvemmin luettavaksi, jos lyöt jokaisen välimerkin perään välilyönnin. Nykyisessä kirjoitustavassasi sanaväli puuttuu jos sanoja "sitoo" välimerkki toisiinsa.

  Hyvää kevättä ja kai se kesäkin siitä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos,Vaari,neuvosta.Täytynee panna välimerkit ja välilyönnit järjestykseen. Enpäs ole tullut ajatelleeksi, mutta ilmeisesti perää asiassa on. Mukavaa kevättä sinnekin päin.

   Poista