5. huhtikuuta 2013

KOTINI ON LINNANI

Ensimmäinen yö sairaalasta tulon jälkeen meni hyvin.Tämä aamu ei niinkään,sillä puoliso ei suostunut ottamaan veteen sekoitettua lääkettä,joka auttaa vatsan toimintaan.Heitti pitkin keittiön pöytää ärräpäiden säestyksellä.Sekoitin muitta mutkitta uuden jauheen hänen kahviinsa ja hyvin meni.Pillerilääkkeitten kanssa ei ollut ongelmia.Onnistuin viemään suihkuunkin ja pesin äijän kiireestä kantapäähän.Ensi viikolla vaihdan vanhan suihkutuolin uuteen,jossa on pyörät ja muuta asiallista.Niin että tavallinen arki alkoi ja siitähän ei voi olla muuta kuin tyytyväinen.

Tänään ilmoituksia sosiaalitoimistoon,kotiapuun ja terveysaseman sairaanhoitoon,että mies on taas kotona.Fysioterapeutti ja tuuraaja jo tietävät.Soitan myös Laaksoon ja kysyn erään minusta elintärkeän lääkkeen lopetuksen syytä.Tämä ilmeni ambulanssimiehen antamasta lääkejakolistasta,jonka Laakso oli antanut.

En ole koskaan ollut mikään Kauniiden ja niin rohkeiden-sarjaleffan seuraaja.Eilen katselin,enkä edes tiennyt tämän osan olleen kovin merkityksellisen.Aamulla luin netistä,että Ridge jätti siinä jäähyväiset roolilleen väännettyään Ridgenä oloa vuosikaudet.Vuosikymmenet? Ehkä nyt monen suomalaisnaisen sydän on syvästi murtunut.Saattaapi kato käydä katsojaluvuissa.Joskushan tämmöinen lähtö kuitataan näyttelijän roolihahmon tapolla,mutta nytpäs vietettiin häitä.Happy end kirjaimellisesti.

Seinänaapuri otti ja muutti.Lieköhän ollut syynä se,että me naapurit sekä vieressä molemmin puolin että alapuolella olemme olleet suivaantuneita nuoren mustia nahka-asuja ja asuun kuuluvia metallihelyjä rakastavan miehen musiikilliseen makuun? Semmoista jumputtavaa musiikkia päivät pääksytysten,usein yölläkin.Eikä avannut ovea,kun pikkutunneilla käytiin soittamassa ovikelloa oikein monen kiukkuisen asukkaan voimalla.Pudotin jo kerran pienen saatekirjelmän mukana taloyhtiön järjestyssäännötkin postiluukusta.Ei vaikutusta.Joskus päiväsaikaan olin niin äkäinen,että panin olohuoneessa Bachia täydellä volyymilla kuulumaan naapuriin.Miksen minä,jos hänkin? No,nyt pääsimme hänestä eroon.Ehkä onnistui muuttamaan taloon,jossa ympärillä asuu samanhenkisiä ja -ikäisiä ihmisiä.Kotirauha on palautunut.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti