24. huhtikuuta 2013

JÄRKI HOI, ÄLY ÄLÄ JÄTÄ

Kerjäläiset ja taskuvarkaat lisääntyneet Helsingissä. Ensinmainittuja ei tavallinen kansalainen pysty estämään.Jälkimmäisen ryhmän kanssa voi olla valpas ja varovainen.Minä ainakin juuri ratikassa rutistan laukkua sylissäni ja kaupan tungoksessa se on visusti myös tallessa. Taskuissa en pidä mitään nenäliinaa paitsi. Reppua en suurin surminkaan ota kantaakseni ja siitä olenkin usein ajatellut, että on otollinen houkutin varkaalle selässä näkökentän ulkopuolella kannettavana. Siitä etevä ottaa helposti. Ihmisen sivulla heiluva olkalaukku on myös helppo kohde. Jotkut naiset saattavat jättää laukkunsa vartioimatta ostoskärryyn, kun menevät hyllylle valitsemaan. Onko tallella? Huoleton on suomalainen.

Pahvimukikansa siis lisääntynyt pääkaupunkiseudulla. Nyt jo heitä laskettu olevan viitisen sataa ja lisää tulee.Teen jälleen kysymyksen, miksi Suomessa ei laadita lakia, joka estää kaikenkaikkisen kerjäämisen? Mikä on peruste?  Jos verrataan joulupataan ja muihin keräyksiin,niin nehän ovat luvalla hankittuja ja siis  asianmukaista  ja lainmukaista "kerjäämistä". 

Vaikka mitenkä rakas naapurini puoltaa kerjäläisiä ja heidän täällä oloaan, en siihen loveen lankea. Pidän pintani ja olen vahvasti sitä mieltä, että kerjäläisistä ja heidän mukanaan tulevista lieveilmiöistä on päästävä eroon. Kerjäläiset on tarkoituksella tänne lähetetty lähtömaasta ansaitsemaan työnantajilleen, jotka käärivät suurimman osan tuotosta, niin aivan hullulta tuntuu meidän suomalaisten ikuinen sinisilmäisyys. Yhden kerjäläisen päiväansio on noin 20€. Kuukaudessa verotonta tuloa 600€. Emme todellakaan elä enää missään herrankukkarossa takatuppulan korvessa kaukana maailman pahuudesta. Tänne rantautuu niin rosvot,varkaat,murhaajat,huumediilerit,nenästä vetäjät kuin sun muut poliisin etsimät. Koska me tämän tosiseikan uskomme ja heitämme roskakoppaan tyhmän ja sumeilemattoman luottamuksen kaikkeen ja kaikkiin? Järki hoi,äly älä jätä,sanottiin ennen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti