4. huhtikuuta 2011

BLOGISTIN LENTOKAMMO

Olen koko aikuisikäni potenut lentopelkoa.Lapsena en ymmärtänyt olla säikky.Sitä vaan meni minne vanhemmat veivät.Pelko alkoi myöhemmin,vaikka urhein mielin koneeseen meninkin.Nyt saa lukea lehdistä useinkin,miten koneet kesken lennon syöksyvät maahan tai mereen.Tai kuinka "tekninen vika" pakottaa miehistön kurvaamaan takaisin lähtökentälle.Kuinka osat irtoavat kesken kaiken tai mitenkä, kuten USAssa hiljattain tapahtui,ilmestyi lennon aikana reikä kattoon ja seiniin halkeamia.

Sanotaan metallin väsyvän.Eikö voi ajoissa havaita väsymyksen merkkejä? Voisiko metallin kestoiän laskea ja sen mukaan varautua? Mieheni sairastumisen alkutaipaleella katkeroiduin hiukan siitä,että matkat kohdallamme on tehty.Nyt suhtautumiseni on muuttunut ja oikeastaan olen iloinen,että saan pitää molemmat jalkani tukevasti maan kamaralla.Enää ei uniinikaan syöksy näkyjä olemisestani turmakoneessa,jonka kohtalo on sinetöity.Katselen jo tyynin mielin katastrofielokuvien havainnollistettuja lento-onnettomuuksia näyttelijäkeinoin.Osa perustuu todellisiin tapahtumiin.En usko,että lentopelosta pääsee koskaan eroon sen ihmisen vallattuaan.Onhan niitä lentoyhtiöiden järjestämiä kursseja! Vaikka,näin meidän kesken,eläisin hyvin mielelläni terveen miehen kanssa ja lentopelkoisenakin astuisin koneeseen päästäkseni näkemään maailmaa.Aivan varmasti!

Eltsun kenttä uusitaan! Ensi vuonna on yleisurheilun mm-kisat ja urheilijoiden on päästävä harjoittelemaan kunnon kentälle,joka sattuu olemaan myös Suomen vanhin urheilukenttä.Minäkin olen juossut Eltsussa.Koulu oli Urheilukadulla,myös Töölön Yhteiskoulun valmistava koulu,jota ensin kävin, ja voimistelutunti pidettiin joskus Eltsussa.Muistan juosseeni 60m enkä yhtään hullummalla ajalla.Sitten minulla huomattiin synnynnäinen selkävika ja pantiin pumpuliin.Vapautettiin voimistelusta ja kaikesta muustakin kivasta,hiihtämisestä ja luistelusta,yleisestä lystinpidosta.Patjan alle pantiin vanerilevy selän suoristamiseksi ja minua vietiin aina välillä lääkäriin.Nykyisin hoitomenetelmä olisi toinen ja luultavasti selkää rasitettaisiin aivan normaaliin tapaan ja luistinradalle ja hiihtomaille suorastaan kehotettaisiin menemään.No,kyllä minä kokeilin Railin nurmeksilla luistelua vanhemmiltani salaa.Eihän se tietenkään onnistunut,kun kokemus puuttui.Nauratti minuakin Railin lailla mätkähdettyäni jäähän.Sen koommin en ole edes yrittänyt.

Perussuomalaisten pullistumista aina vaan suuremmaksi ihmetellään ja pelätään.Timo Soinia mollaavat toisten puoluiden puheenjohtajat ja hänen suhtautumisensa katolilaisena aborttiin vedetään mennen tullen esille aivan kyllästymiseen asti. Suosion laskemiseksi on otettu käyttöön järeämmät aseet,kertoo politiikasta kaiken tietävä Ilona-ystäväni.HS kirjoittaa,että hänen hauskoille lausumilleen vaalikeskusteluissa muitten puolueitten edustajat eivät enää räjähdä ystävälliseen nauruun.Nyt ollaan vakavin naamoin huolestuneita kaverin näyttävästä esiinmarssista ja siitä mitä kaikkea voikaan tapahtua vaaleissa.Maasta se pienikin on ponnistanut! Olen ihan varma,että Timo Soini Iivisniemen kodissaan myhäilee tyytyväisenä ehkä itsekin hiukan hämmästellen puolueensa suurta suosiota.Toisaalta monen pesuveden kestäneenä poliitikkona ei ehkä vielä tässä vaiheessa tanssiksi pistä.

Sataa silkkaa vettä.Pihalla komea lampi täynnä menneen talven sulanutta lunta.Uudet asukkaat alapuolellamme ovat kotiutumassa asuntoonsa.Tauluja kuuluu pantavan seinille.Roskis pursuaa tyhjistä sikin sokin heitetyistä litistämättömistä pahvilaatikoista,joista jo yksi kokonainen on täyttänyt jätelaatikon ollen vielä pohja ylöspäin.Jätehuollon pojat kiroavat.Pahimmassa tapauksessa taloyhtiö saa ylimääräisen laskun.Näkyi siellä eilen olevan korituolikin huolimattomasti viskattuna.

Tästä tulikin mieleeni,että rupean metsästämään partsille rottinkisohvaa.Pitäisi mallata tuolien kanssa ja se tekeekin jahdista jo vaikeamman.Viime keväänä mieleen ailahti sohvan hankkiminen,mutta silloin se oli vielä pelkkä tuuma.Ja miten sitä pääsee autoton säällisesti jonnekin kehäteitten varteen suuriin huonekalupuoteihin niitä katsastamaan? Mies mukaan ja invataksi? Tuuraajapäivänä ei riitä aika.No,ei kun mietintämyssy päähän ja aivotyöhön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti