26. huhtikuuta 2011

OPIKSI JA OJENNUKSEKSI

Saako eläimet ulkoilla lasten leikkipaikoilla? Evät saa.Sen kieltää yleensä taloyhtiön järjestyssäännöt sekä kaupungin järjestyssäännöt.Istuessani parvekkeella marssi naishenkilö määrätietoisesti harmaan kissansa kanssa tämän talon lasten hiekkalaatikolle.Kissa tepasteli,nuuhki ja etsi ehkä sopivaa pissapaikkaa.Avasin partsin lasit ja koetin saada naisen huomion.Tuloksetta.Kissa sekä nainen eivät häiriintyneet huudostani.Kissa sentään vilkaisi,nainen ei.

Juoksin alas.Naisen yhytettyäni kerroin ystävällisesti,että eläinten kanssa ei saa leikkipaikoille tulla. Tuli mieleen H.Moilanen naisen vain katsellessa minua,kunnes lopulta loihe lausumaan englanniksi ei-ymmärtävänsä kieltäni.Hetki meni,ennen kuin sain kielen vaihdettua ja sama englanniksi.Nainen oli yliolkaisesti sitä mieltä,että kun lapsia ei näy,kissa saa olla.Asutteko tässä talossa,kysyin. Of course,oli vastaus.Pyysin tutustumaan talon sääntöihin,johon nainen,että kun ei ymmärrä suomea,ei tarvitse välittää.Hän lähti ja ällistyksekseni kävelikin pihaltamme pois taluttaen kissansa vastapäiseen taloon.

Tänään aion ottaa selvää sen talon isännöitsijästä ja pyytää häntä lähettämään ulkomaalaisille asukkaille ainakin englanninkielisen käännöksen järjestyssäännöistä.Samaisen talon asukkaat ovat muutenkin piittaamattomia.Jo kaksi kertaa olen oikaissut matontampaajaa,että ei ole kovin korrektia tulla tampaamaan mattoja toisen talon pihalle,kun on olemassa omakin tampausteline.Olen myös heidän talonsa telineen näyttänyt tampaajalle.Tämä on toinen asia,josta aion keskustella isännöitsijän kanssa joko henkilökohtaisesti tai kirjeitse.Riippuu,miten ja mistä hänet tavoittaa.On kuulemma vaihtunut,on minulle kertonut meidän talon isännöitsijä.

Kiertelimmepä eilen rantoja ja mukavalta tuntui ja näytti.Tuulihan,mutta edellispäivää leppeämmin.Joutsenia ei näkynyt,hanhia,lokkeja ja sorsia sitäkin enemmän.Eräs vanhempi pariskunta nojasi toisiinsa penkillä antaen auringon paistaa kasvoilleen.Nauttivat.Ei irrallaan juoksentelevia koiria.Kaikki sääntöjen mukaisesti narun päässä.Suuria koirien kakkapökäleitä nurmikolla.Enää ei jätöksiä lumi armeliaasti peitä.Niitten päällä sitten kesällä auringonpalvojat makaavat! Hanhet lisäävät saastaisuutta,kunhan isommat parvet paikalle ehtivät ruohon kasvettua syötävään kuntoon.Nyt vain siellä täällä pilkahteli vihreää tupasta ruskeavoittoisessa maassa.Skillat jo kukassa,minne kaupunki niitä rantaraitin varrelle istuttanut.Sininen väri erottui selvästi vielä niin totisen tuntuisesta ympäristöstä.Katsellaanpa sitten parin viikon kuluttua,niin eiköhän maisema ole muuttunut!

Minun narsissini eivät kyllä pihalla kukkaa tee,kun lehdetkin ylen lyhyitä mullasta työntäytyneenä.Paikka liian varjoisa.Mutta naapurin pari tulppaania lykkii jo voimainsa tunnossa lehtiä.Eikä aikaakaan niin punaiset kukat puhkeavat miellyttämään ohikulkijain silmää,kuten jo vuosia tehneet ovat.Koskahan voisin jo kesäkukkia istuttaa? Orvokeille taitaisi pikapuoliin olla passeli aika.Niiden kukittua vaihtaisin lajia.Senkin uhalla,että uurastustani ja omatoimisuuttani ei hyvällä silmällä katsota.

Mitä kuuluu Forumin huuhkajaperheelle? Ainakin sitä,että yksi poikasista on liidellyt aina Sanomatalolle asti.Siellä oli kököttänyt,kun ei siivet enää jaksaneetkaan takaisin pesälle kantaa tai suuntavaisto petti.Lintu joutui pahvilaatikkoon ja Forumin katolle perheensä luo.Mitä kaikkea vielä tapahtuukaan,ennen kuin luonto vetää kaupungista ja ihmisten ilmoilta pois?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti