18. huhtikuuta 2011

VAALIEN JÄLKEEN

Vaalit ohi.Melkein loppuun ruudusta seurasin.Oma ehdokkaani pääsi!On jo vanha konkari sillä saralla.Mutta olipa lysti katsella Timo Soinin aitoa iloa vaalituloksen ollessa odotettuakin paremman.Keskustapuolueessa taas ei ilo ollutkaan ylimmillään,kun tuloksena oli "rökäletappio",kuten sanonta kuuluu.No,politiikka on sellaista.Jutta Urpilaisen hymy ei ollut liioin hyydyksissä.Rouvan kelpaa. Jyrki Katainen oli ilakoinut puolueensa vaalitilaisuudessa ja ansaitusti hänkin.Tästäpä sitten alkaa,kun hallitusta muovataan.Että semmoinen vaalipäivä.

Asteita kymmenen ja kaikki plussaa.Eilen taas pasteerailtiin rannassa ja edellispäivien jäälautat olivat muuttuneet vedeksi.Muutama sorsa laineilla ja yksi vene jo aaltoja halkomassa.Noukin tupakintumppeja pensaitten takaa ulos mennessämme juuri puhdistamaltani alalta piharapun vieressä.Kirjoitin alaoveen lapun,jossa pyysin tupakoijia panemaan tumppinsa erään toisen naapurin tuomaan lasipurkkiin rappusilla.Pitää neuvoa kuin pieniä lapsia! Liekö niin,että on liian suuri vaiva kiertää purkin kansi auki,tipauttaa tumppi ja kiertää kansi kiinni? Helpompaa heittää maahan purkin yli! Huoltomiesten toimenkuvaan ei tämä alue kuulu,että jos en olisi kerännyt tumppeja (tai joku muu asukas) vuosien aikana pois,olisi kerros aika paksu.Ja mikä näky!

Pääsiäinen viikonvaihteessa.Ei suurempia valmisteluja.Ennen muinoin viitseliäisyyttä riitti koristeluun sekä ruokapuoleen.Nyt kuittaantuu olemattomin rekvisiitoin.Tuuraaja vielä kaksi tuntia tällä viikolla ja minä pikapikaa kaupungilla.Pääsiäisestä noin viikko,niin toukokuu hollilla.Ei tässä ehdi kissaakaan sanoa.Vappu,äitienpäivä,kesäkuussa Helsinki-päivä ja helluntai (sama päivä).Tätä viimeksimainittua vietetäänkin sitten Espan puistossa sään niin salliessa ja katsotaan kuka tullut valituksi viralliseksi Stadin friiduksi,kundiksi ja vielä ehkä junnuksikin.Minullahan tuo "Stadin friidu" vain nimimerkkinä,ehtaa tavaraa siis minäkin paljasjalkaisena ja kolmannessa polvessa.Heidän,jotka tittelin saavat vuosittain,esivanhemmat ovat ehkä jo kuljeksineet näillä main Helsingin opetellessa kaupunkina olemistaan Kustaa Vaasan mahtikäskyn mukaisesti.

Yksi virpomisvarpu meillä! Eilen tullessamme kotiin,oli pihalla kaksi pikkupoikaa.Toinen tämän talon pakistanilaispoika ja toinen muualta.Kummallakin varpu kädessään.Hellyttävän näköiset yhden höyhenen koristelemat oksat,joissa muutama pajunkissa.Kysyin,ovatko trullipoikina? Sitten päästelivät reippaasti Virvon,varvon-lorun tapittaen minua suurin silmin.Sain varvun ja annoin kummallekin lantin.Pojat kumarsivat ja toivottivat yhteen ääneen hyvää pääsiäistä.Näin maahanmuuttajaperheen jälkikasvu sopeutuu tämän maan tavoille palmusunnuntaina,vaikkakin sitten Kyöpelinvuoren kautta.

Tänään kaupungille.Niin että jospa ryhtyisin tuumasta heti toimeen.Valmistautuminen matkaan vie aina oman aikansa,kun kaksi ihmistä pannaan valmiiksi lähtöön.Rutiinia tämäkin homma, vuosien kokemusta.Hyvää päivää ja alkanutta viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti