20. huhtikuuta 2011

PÄÄSIÄISVIIKOLLA

Mitenkä huolimattomasti oikein Texasissa pidetään ladattuja aseita kotona,että kuusivuotiaskin voi ottaa ja panna taskuunsa kouluun lähtiessään? Saako sielläpäin pitää asetta ladattuna vai osasiko tämä lapsi ladata sen itse? Tuntuu aika vastuuttomalta. Ja kuinka hullusti olisi voinutkaan käydä,jos poika olisi alkanut aseella leikkiä.Nythän se pudotessaan laukesi.Vahingoitti kyllä muutamaa. Ja kuinka kummassa pääsi tapahtumaan meillä Suomessa Halsualla sekin kolmen vuoden ikäisen pojan hukkuminen puolen kilometrin päässä olevaan jokeen? Oliko lapsi jäänyt valvomatta pihalle? Lähti sitten kävelemään pihapiiristä,eikä kukaan huomannut heti.Missä aikuisten silmät olivat?

Nyt on keittiön pöydälläkin keltaisia narsisseja purkissa.Nupussa kuten partsinkin kukat,mutta puhkeavat kukkaan kyllä.Vakuutti myyjä.Viileää ulkona.Paljon kylmempää kuin eilen.Istuttiin rannalla,tänään ei.Ruotsiin ja Viroon menijöitä oli taas ratikka täynnä palautuessani kampaajalta.Reppua,vetokärryä ja entisajan matkalaukkujakin.Keskustassa ei näkynyt ensimmäistäkään kerjäläistä.Ovat ilmeisesti jo lähteneet pääsiäisen viettoon Romaniaan.Onko niin hyvin tienattu että matkarahat koossa? Oli oikeastaan hyvinkin miellyttävää Aleksilla kävellä,kun kukaan ei istunut seinän vierustoilla rahaa anelemassa.Ihan kuin ennen vanhaan.

Eilen taisin kirjoittaa Kike Elomaan halusta saada kulttuuriministerin salkku tässä uudessa hallituksessa.Kike Elomaa on kehonrakentaja.Newsweek-lehti kirjoittaa,että toisesta kehonrakentajasta Arnold Schwarzeneggeristä saattaisi tulla EU:n presidentti nyt kun hänellä on aikaa virkaa hakea jätettyään Kalifornian kyvernöörin pestin.Schwarzenegger kun on oikeasti itävaltalainenkin.Ansioitunut männävuosinaan myös elokuvatähtenä.Eikös hän ole ainakin esittänyt semmoista ihan muista tähdistöistä tänne tipahtanutta? Syntyy aikuisena ja ilkialastomana sikiöasennossa öiseen aikaan jossain Manhattanilla.Siitä sitten jostain nuttua ekaksi niskaan ja sitten vaan saamiinsa tehtäviin. En muista,olenko leffaa tästä syntymisen ihmeestä eteenpäin nähnyt,että en tiedä,onko meininkinä tehdä hyvää vaiko pahaa ihmiskunnalle.

Tässä kohtaa putkahtikin mieleen,että alkaa olla lounasaika.Siiklit kattilaan ja jääkaapista pari päivää sitten valmistettua kanaa.Eiköhän se ole ihan jees näin tänä kiirastorstaita edeltävänä päivänä.Tuli sekin mieleen,että lapsena pelkäsin vähän pitkäperjantaita.Oli jotenkin usein pimeä päivä ja kun tiesi päivän tarkoituksen,vaikka ei aivan kaikkea ymmärtänytkään.Elokuviakaan ei saanut näyttää,eikä juurikaan kyläilty edes.Oli kuin vuoden ylimääräinen rukoussunnuntai,joita oli muutamia.Eikä silloinkaan saanut ilakoida maallisesti eikä epäjumalisesti.Ensimmäinen pääsiäispyhä meni samaa rataa,mutta toisena jo höllennettiin.Lapsi ei aina saanut jujua pääsiäisen ajasta,kun kuitenkin veitikkamaiset pääsiäispuput ja luudalla lentävät noita-akat olivat rekvisiittana ja silti piti pitää naamaa peruslukemilla.No,tänä päivänä ei meitä ihmisiä enää holhota siihen malliin kuin minun lapsuudessani.Leffaan pääsee ja nauraakin saa.Toki saa hiljentyäkin,ken haluaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti