13. lokakuuta 2021

RUMAT PUSSIT SILMIEN ALLA

 Viime yö jälleen totaalisesti valvottu. Lähetin neljältä meilin A:lle kurjuuttani manaten. Unipillerit loppuneet, eikä melatoniinit auta. Valvottava on. Shit! Tämä "shit" kuulostaa siistimmältä kuin suomenkielinen vastine.

Luen Tarkiaisen Seitsemän veljeksen tutkimusta. Hän etsii yhtäläisyyksiä  Veljesten kontujen ja Palojoen kylän kesken. Niitä on todistetusti ja arvaten. Myös kirjailijan rikkaan mielikuvituksen tuotetta. Kiven käyttämää sanastoakin Tarkiainen tulkitsee. "Yörinen" tarkoittaa rappeutunutta. Ruoskaa meinaa "hulja". Näitä myös Juha Hurme selventää uudessa kirjassaan. Päätyneekö samoihin V. Tarkiaisen kanssa? Aion ottaa asiasta selvän ostamalla Hurmeen kirjan.

Tänään englannin tunti. Minulla pussit silmien alla, iho harmaa (johon paljolti pelastus maskissa) ja inhottavan väsynyt olo. Ei mitään pirteyttä höystettynä kukoistuksella. Tämän tunnin jälkeen alkaa syysloma, jota jo vietin. Olin merkinnyt kalenteriin väärin. Olivat huomanneet poissa oloni. No, nyt sitten uudestaan. 

Hemingwaysta eilen Teemalla viimeinen osa. Kuolema korjasi kirjailijan, joka hiukan itse asiaa avitti. Aikamoisen elämän ehti viettää ollen siinä ohessa pitkät ajat USAn listaykkösenä kirjoillaan. Joku pitää The old man and the sea-kirjaa hänen parhaanaan. En voi sanoa mitään, kun en likimainkaan ole Hemingwayn koko tuotantoa lukenut, mutta hieno kirja se on. Hiukan surullinenkin, kun vanha mies menettää suuren marliininsa haiden parempiin suihin. Ja kuinka hän olikaan taistellut sen kanssa! Toteaa kuitenkin tyynesti olleensa "liian kaukana" merellä kalastamassa.

Päivä ei vielä likimainkaan valjennut. On se nyt niin pimeää, niin pimeää. Tätä jatkuu vaikka kuinka kauan. Pitää ostaa lisää kynttilöitä. Polttelen ahkerasti Buddhankin molemmin puolin. Onko hyväksyttävää pitää siinä kodissa koristeena Buddhaa, jossa uskonto on aivan muuta? Saisinko kimppuuni kaikki 490 miljoonaa buddhalaisuuden koulukuntaan kuuluvaa? Ei kerrota heille.

Nyt menen toviksi vuoteeseen ihan pitkälleni vain. YouTubesta rauhoittavaa musiikkia, joka saattaisi minut viedä unten maille vaikka pariksi tunniksi. Tuskin, olen niin kova luu. Heittäydyn kuitenkin "rähmäkkääksi", joka on Kiven kielellä "pitkällään makaava".Ei kommentteja:

Lähetä kommentti