21. lokakuuta 2021

HEI TAAS

 Enpä ole täällä käynyt kirjoittamassa joutavuuksiani vähään aikaan. Kerrottavaa ei ole nytkään, mutta aamulatteni kanssa on usein ollut läppäri seurana ja luin jo HS:n, katsoin sään ja sähköpostini, niin panen muutaman rivin tai vaikka useamman.

Olen taas ollut soppareseptien kimpussa. Andalusialainen kanakeitto kiinnostaa ja soppakategorian ulkopuolelta  kurpitsalaatikko. Kasvisruoat aina vaan enenevässä määrin saavat mielenkiintoni. Vuosikaupalla on ollut tapana pitää viikossa päivä tai pari tyystin lihattomana ja hyvin on mennyt. HS tänään kertoo suomalaisten miesten syövän edelleenkin "julmetun määrän" eli noin 760 grammaa lihaa viikossa. Kaikesta informaatiosta huolimatta nyppii mies lautaselta kaiken vihertävään viittaavan, vaikka ele on terveysriski. No, onhan toki miehiä, jotka häpeilemättä vähemmistöä edustaen syövät lihan seurana olevan kauniisti laitetun salaatin. "Rehut" ovat taatusti mainettaan parempaa syötävää, eikä niistä kuole. Nyt alkoi aivan hillittömästi  tehdä mieli uunijuureksia. Porkkanoita on aina vihanneslaatikossa, mutta nyt ainakin lanttu uupuu.

Päivänä eräänä olin ostamassa patjan ja tyynyjä. Kävelin Stockmannin läpi ja jokikinen hälytysportti päästi karmivan kirkaisun kohdallani. Kukaan ei tullut ja painanut pidättävää kättään olkapäälleni, jotta jatkoin tyynesti matkaa. Kiinnostivatko hälyttäjää valtavan suuret kaksi Jyskin kassia? Lisäksi minulla oli Herkun ruokaostokset. Vuosia sitten työntäessäni puolisoa pyörätuolissa eivät hälyttimet tuolista tykänneet Stockmannilla liioin. Virkaa toimittavat eivät silloinkaan tulleet paikalle asiaa tutkimaan.  Tietysti ääni saa asiakkaitten mielenkiinnon ja tutkivat katseet, eikä se tunnu mukavalta. Ehkä myös vartijat nyt ja silloin näkivät omista monitoreistaan viattomuuteni. Koko episodi noloa kuitenkin.

Yhä olen aikeissa mennä pariin näyttelyyn, kunhan sille päälle tulen. Yhä on Hurmeen Veljekset ostamatta. Luen hyllystä kirjoja, jotka kertaalleen vuosia sitten luettu. Nyt menossa Baker Street 221 B:n asukkaan alkutaipaleet kuuluisana salapoliisina. Teos ilmestynyt 1892. Tämä minun suomenkielinen pokkarini  2014 ensimmäisen painoksen ilmestyttyä suomeksi 1933. Klassikko ja aina yhtä kiehtovaa luettavaa maailmankuulusta salapoliisista nimeltään Sherlock Holmes Sir Arthur Conan Doylen kertomana. Monet ihmiset eivä usko Holmesia fiktioksi, vaan pitävät häntä elävänä fyysisenä henkilönä ja lähettävät toimeksiantoja Baker Streetin osoitteeseen.

Nyt hyppään tehtäviin, jotka edeltävät päivätoimia. Aion lanttuostoksille.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti