27. lokakuuta 2021

MIELUITEN PAPERI

 Käppäilin ostoskeskukseen. Panin maskin naamalle ja niin oli tehnyt moni muukin.  Hedelmäkoju oli vielä Tallinnan aukion torilla. En pysähtynyt. Penkkejä pantu huilin haluisille kauppakeskuksessa. Elämä alkaa normalisoitua. Tein ostokset ja tulin kotiin. Viimainen tuuli teki parhaansa saadakseen baskerin päästäni. Ei saanut.

Tänään syysloman jälkeen ensimmäinen englannin tunti. Jokunen oppilaista pudonnut. Niin käy aina kuulemma. Oppimisväsymystä. Aiemmein syksyllä innostutaan, myöhemmin väljähtyy. Kerroin N:lle käyväni englannin kurssilla. N onnitteli aktiivisuudestani. Hän on luopunut kesäpaikastaan. Mökkiväsymystä.

Lasillinen kahvia edessäni. Otin pakastimesta kauraleipäviipaleen. Sivelin sen piparjuurijuustolla ja söin kahvin kanssa. Katselen ikkunasta pimeyteen. Missään ei vielä aamun kajoa. Katuvalo näkyy hyvin, kun ei ole koivikko lehdessä enää. Syksy masentaa.

Kävin kirjakaupassa. Kaikilla pöydillä uutuuskirjoja. Joukossa mahtavan paksuja teoksia. En missään huomannut Juha Hurmeen kirjaa, enkä sitä kysellyt. Menen uudestaan paremmalla ajalla ilman muita kantamuksia. Ennen jouluruuhkaa. Kirja kuuluu vielä annettaviin joululahjoihin niille, jotka lukevat. Kädessä pideltävä kirja, jonka sivuja käänellään, jonka voi tuntea hyppysissään, jossa on kirjaimia ja lauseita. Ei mikään digikirja. Voiko imuroidessa tai muuten huushollatessa keskittyä äänikirjan kuunteluun? Voi tietysti istahtaa takkatulen ääreen ja antaa korvien kuulla. Minulla pitää olla paperikirja kädessä. Lukeminen tuntuu mukavalta. Voi tyydyttää uteliaisuuden ja katsoa kirjan lopun helposti. En sitä yleensä tee. Nytkin olen lukenut tunnollisesti Sherlock Holmesin tutkimuksen loppuun kinkkisessäkin tapauksessa ja usein yllättynyt.Vielä on toinen Holmes-kirja lukematta. Tv-sarjan mukaan muistaakseni Holmes putosi jyrkänteeltä ja kuoli. Heräsi henkiin ja palasi tohtori Watsonin iloksi elävien kirjoihin. Kirjailijalla on jumalan voimat.

Kampissa on Muji ja olen aikeissa mennä tätä japanilaista kauppaa tutkailemaan. On ollut jo kauan suunnitelmissa. Ei pitäisi mennä, heikko kun olen vaikutteille. Menen silti. Jonain päivänä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti