4. heinäkuuta 2019

SANAT TAKAISIN

Otan nöyränä takaisin sanani Mielensäpahoittajan "lässähtänäisyydestä". Ei ole lässähtänyt. Luin kirjan. Kirja on täyttä asiaa ja ah, niin totta kaikki. Nimiä muutettu hupaisampaan muotoon, mutta me kaikki tiedämme, kenestä kulloinkin on kyse. Mielensäpahoittaja otti muuten Kiinasta vaihto-oppilaan luokseen, herra Yip Manin, 88v,  Kiinan Zhengzhoun provinssista. Mielensäpahoittaja sai kutsun presidentinlinnan itseäisyyspäiväpippaloihin. Menee, jos saa ottaa vaihto-oppilaansa avecina.

Tänään asioimaan ja jos viitseliäisyys sallii, niin hyppään metroon. Muuten jään kotikulmille ja ostan kirsikoita. Eilen ahkeroitsin kahden pyykkikoneellisen kanssa, kun olin ensin vaihtanut vuodevaatteet. Lämmitin edellispäivän ruoan ja söin. En kastellut parvekekukkia. Löysin makuuhuoneen lattialta hitaasti liikkuvan ötökän. Yleensä tutkin, mutta nyt otin paperinenäliinan ja litistin ötökän siihen, suljin silmäni ja huuhtelin sen vessan pöntöstä alas. HS näytti punkin kuvan ja minusta alkoi tuntua, että makuuhuoneen latialla oli punkki. Miten peijoonissa se oli päässyt neljänteen, oikeammin viidenteen, kerrokseen ja makuuhuoneeseeni? Eikös punkit vaani ruohostossa ja sieltä hyökkää kimppuun? En ole ollut ruohostossa. Asfaltilla vain.

Aloin illalla lukea Sofi Oksasen kirjaa naisten välisistä rakkaus- sun muista suhteista. Heti ensimmäisessä luvussa puhuttiin lepakoista. Luin ja ihmettelin. Sitten selvisi, ettei taida tämä "lepakko" olla niitä lepakoita, joita joskus öisin katselin Katajanokan kodin parvekkeelta. Mistä ja miksi lepakko-nimitys lesboille tulee? Kirjan yksi päähenkilö Piki on kuulemma Helsingin "coolein lepakko". No, kirjan tarkoitus ei ilmeisestikään ole lukijaa perehdyttää lesboterminologian saloihin, vaan kertoa Baby Janen tarinan, josta tarkemmin saa selkoa  ohjaaja Robert Aldrichin  elokuvassa. Jatkan kirjan lukemista.

Lopultakin sain luetuksi loppuun Charles C. Mannin kirjan ajasta Amerikassa ennen Kolumbusta. Oli eletty ja oltu sivistyneitä, eikä oltu mitenkään kadoksissa Kolumbuksen maanosan "löydettyä". Tungin väkisin kirjan hyllyyn ja nyt on niin lujassa, että tuskin saa pois.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti