9. heinäkuuta 2019

HAJUHERNEITÄ POSLIINIMALJASSA

Minä täällä taas. Hiukan viileässä säässä mennään eli ei ole oikein lierihattuilma. Surettaa, kun ovat päällekkäin tyhjän panttina. Tänään Hakaniemen evakkohalliin K:n kanssa.  Nykyisin tämmöstä paikkaa, jonne muutetaan remontin ajaksi, sanotaan väistötilaksi. Vanhaa hallia (rak. 1914) alettiin viime vuonna panna paremmaksi ja tietojen mukaan remontti valmistuu ensi vuonna. K ei ole väistötilahallissa ollut, vaikka se on jo toista vuotta jököttänyt Hakaniemen torin laidalla. Keksin, että nyt siis sinne, jos vaikka hän saisi himoitsemiaan muikkuja.

Äitini morsiuskimpussa oli hajuherneitä. Nyt niitä on keittiön pöydällä puolison Itä-Saksasta tuomassa/lahjaksi saadussa maljakossa. Olin ostamassa Tallinnanaukion torilla punajuuria ym ja näin torikauppiaalla ämpärissä hajuherneitä. Sieviä!

Ahkerasti olen lukenut Wodehousia ja kun jotenkin yhtäkkiä tykästyinkin kirjaan, niin saanen sen säällisesti ja kunnialla loppuun. Yläluokkaista elämää kuten tv:n Downton Abbeyssäkin, jota en ole seurannut. Aikoinaan katselin mieluustikin "Kahden kerroksen väkeä", jossa myös herrasväkeä ja palvelusväkeä. Enää nämä tämmöset tarinat eivät saa sympatiaani tv-ruudussa. Kuten ei James Bond-elokuvatkaan. On jälleen kaivettu naftaliinista. Nuorempana Sean Connery sai sydämen läpättämään lipittäessään ravistettua vaan ei sekoitettua juomaa. Nyt jo lujasti vaarin ikään ehtinyttä näyttelijää ei liiemmin uusissa leffoissa nähdä. Bondit eivät enää ole Conneryn varassa, vaan sankaria esittäneet monet näyttelijät vuosien varrella. Menneen talven lumia nekin leffat.

Heräsin varhain, ehdin kuitenkin nukkua säällisen monta tuntia. Nyt nautin varhaisaamun kahvia lihakauppamukista, jossa kuvattu kauppaa koukuissa roikkuvine lihakimpaleineen. Englantilainen. Outo aihe kahvimukiin!

Hyvää huomenta kuitenkin!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti