7. elokuuta 2017

MARKKINAPÄIVÄ

Terveisiä markkinoilta. Ihmisiä, ihmisillä apuvälineitä (minun lisäkseni), kirpputoripöytiä, voissa paistettuja muikkuja, lettuja, kreikkalaisia leipiä (täällä leivottu), mattoja ja muuta tavaraa joka lähtöön, vihanneksia, kirjoja, marjoja, korituotteita, kahvikojuja, pikaruokaa, l´ABC del gusto-juustopuoti, grillimakkaraa,viipurinrinkelikauppiaita ym eilen Hagiksen torilla. Juustopuoti, oikea italialainen, Cuneon maakunnasta Cuneon kaupungista (perust.1198) lähellä Ranskan rajaa. Netti kertoo yrityksen olevan "elintarvikkeiden, juomien ja tupakkatuotteiden vähittäiskauppa kojuissa ja toreilla". Ostin puolen kilon kimpaleen 3-vuotista Parmesania  ja jouduin puhumaan englantia, kun italiaa en taida. Vaikka intohimossani sitäkin olen vuoden verran muinoin opiskellut Helsingin Istituto Italiano di Cultura´ssa.

Sitten suomalaista pullaa viipurinrinkelin muodossa. Joensuulainen rinkeli. Ostin kaksi. Panin pakastimeen, toisesta otin palasen heti. Vehnäjauhoa, kiellettyä!

Stadin Slangin kojun luona viivähdin pitempään. Myyjärouva aloitti myyntipuheen yhdistyksestä, johon väliin ehätin sanomaan "olen jäsen". Ostin kaksi postikorttia (slanginkielisiä), Lasse Liemolan cd-levyn ja Raija Tervomaan Mutsi ja mä, WSOY 2005. Hinta alennettu. Tervomaa kertoo Helsingin ja omasta arjestaan alkaen 1940-luvulta 2000-luvulle. Kertoo slangilla.

Torin kiveys nupukiviä ja paljon huonommassa kunnossa kuin Kauppatorin kiveys. Rollaattori tärisi kuin horkkatautinen, pelkäsin pyörien singahtavan irti. Pasteerailin markkinatorin kerran läpi ja siirryin Siltasaarenkadun toiselle puolelle asfaltille ja kyöräydyin metroasemalle ja kotiin. Vaunussa oli lisäkseni yksi valkoihoinen, muut tummempia ulkomaalaistaustaisia. Laitoin salaatin, jossa ei taaskaan lihaa tai kalaa. Tuleekohan minusta kasvissyöjä? Huomasin metrossa istuessani, että Kalasatamassakin on maailmanpyörä. Ennen oli vain Linnanmäellä.

Sateensuoja oli mukana varalla ja vasta Itäkeskuksessa jouduin sen avaamaan kotiin tullessa. Satoikin aika rankasti hetken.

3 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista lähihistoriaa, vaikka ei Hesalainen olisikaan.
  Kiitos tästä!

  VastaaPoista
 2. Tämä oli tarkoitettu seuraavaan "Olipa kerran" bloggaukseen.
  Vanhuus ei tule näköjään yksin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seija, minä kyllä ajattelinkin kommenttisi kuuluvan uudempaan postaukseen. Kiitoksia viestistä ja hyvää tätä viikkoa.

   Poista