12. elokuuta 2014

MYÖNTEINEN KOKEMUS KOTISAIRAALASTA

Eilen pesupäivä ja pitkästä aikaa ammattitaitoiset hoitajat. Nyt sanon hoitajat ja tarkoitan sitä. Kiittelin ja kehuin. Tänään kävi Kotisairaalan lääkäri. Ei mikään ikivanha heppu, vaan lääkäri parhaassa iässä. Juteltiin lääkkeistä ja olimme samaa mieltä, että kaksi lääkettä, toinen aggressiivisuuteen ja toinen masennukseen, jätetään pois. Olen vuosikaudet ollut sitä mieltä, että puoliso ei ole masentunut. Muut lääkärit eivät ole uskoneet. Eikä hän enää ole edes aggressiivinenkaan.Tämmöiset lääkkeet turhaan väsyttävät ja nukuttavat.

Kotisairaala on vuorokaudet ympäri auki ja saa soittaa, jos tilanne siltä tuntuu. Ei hetikään ambulanssilla Haartmaniin ja Kotisairaalan kautta sekin hoituu kuulemma paremmin. Olin ihan täpinöissäni. Puolisostahan huolehditaan. Lääkäri viipyi hämmästyttävän kauan, kuunteli sydäntä ja keuhkoja, paineli vatsaa, mittasi verenpaineen (oma mittarini oli käytön puutteessa pannut viralta paristot) ja kehui miehen ihon kuntoa jaloissa. Otti kanyylin pois kädestä ja verta roiskahti reilusti. Hän tulee jälleen kuukauden kuluttua ja saan silloin selostaa, onko myönteistä muutosta masennuslääkkeitten jäätyä pois. Otin lääkärin aikana hänen pyynnöstään puolisolta verensokerin. Aivan hyvä lukema, sanoi tohtori. Sitten pyöräili pois ja jätti jälkeensä hyvän mielen. Rupesin laittamaan ruokaa ja näkyi puolisolle maistuvan, vaikka oli väsynyt tohtorin aikana. Sitten vielä leikkasin puolison kynnet. Siinäpä ne tämän päivän tärkeimmät.

Huomenna lisää hoitohenkilökuntaa. Nyt puututaan puolison vatsan toimintaan. Sitten onkin seuraavana tuuraajapäivä ja minä lähden stadiin. Hiukan päivitän ruokavarastoa, vaikka lauantaina puoliso meneekin intervallihoitoon. Sama osasto kuin ennen. Aion levätä, nukkua aamuisin niin pitkään kuin nukuttaa, enkä välttämättä edes pukeudu. Pari kertaa käyn tervehtimässä. Varsinaisia suunnitelmia ei ole. Nivelrikkokin rajaa.

Niin että aika hyvää meille kuuluu.3 kommenttia:

 1. Mukava kuulla, että saat apua ja neuvoja kotona käyvältä lääkäriltä kotisairaalan puitteissa. Ja että yhteys sairaalaan on koko ajan saatavilla. Intervallihoito antaa mahdollisuuden myös hoitaa itseään.
  Antoisaa ostosreissua ja hyvää elokuun jatkoa.

  VastaaPoista
 2. Hienoa, että olette saaneet hyvää hoitoa. Nuo puolisosi intervallit ovat varmasti todella hyvä juttu, että saat levättyä ja lepuutettua nivustasi.

  VastaaPoista
 3. Tiuku-rouvallekin hyvää elokuun jatkoa ja kiitoksia kommentista ja hoidan minä.

  Samoin kiitoksia CurryKanelille ja kyllä lepuutan.

  VastaaPoista