29. marraskuuta 2012

LUNTA TULVILLAAN...

No niin,ratikalla ei pääse Skattalle eikä pois.Rekka seisoi jo mennessäni kaupungille presidentinlinnan kohdalla Mariankadulla kiskoilla,eikä liikenne sujunut takaisin tullessanikaan.Nelosia on nyt Kauppatorilla mistä valita,jos Munkkiniemeen päin aikoo.Ei auttanut muu kuin tilata taksi,vaikka nelosen kuljettaja ehdotti kävelemistä ottaessani selvää Aleksin pysäkillä,joko pääsee ajamaan.Kävelemistä? Tässä ilmassa kaikkien nyssyköitten kanssa? Jos olisin ollut ilman kasseja,olisin voinut reipastella,mutta en näin kuormitettuna.Ehkä rekka oli hyytynyt kolmen asteen pakkasessa.Tässä maassahan liikenne aina tuppaa takkuamaan tavalla tai toisella,kun lunta sataa.Taksinkuljettaja puolustautui,mutta minä puhuin monen vuosikymmenen ajokokemuksesta,että lumikelillä ei osata eikä oteta sääolosuhteita huomioon.Sitä painetaan kuin heinäkuussa ikään.Kuski kertoi nähneensä tänään "vain yhden peräänajon".No,olimme vasta aamussa.

Vähitellen alan valmistautua puolison kotiin tuloon.Ja sitten myös ryhdyn ottamaan esille joulua.Partsille joulukuusi ja mahdollisesti ikkunoihin valoja,oveen kranssi.Mieliala riippuu vähän,miten meillä kotielämä rupeaa suttaantumaan.Jos kaikki menee hyvin: tervetuloa Joulu!

Tutkin eräänä päivänä oikein astumalla ratikasta alas Stockmannin kohdalla matkalla sairaalaan,Stockan jouluikkunaa Keskuskadun ja Aleksin välissä.Se on monessa perheessä jouluun liittyvä seremonia mennä ikkunaa katselemaan.Joulumaailmaa pienoiskoossa,mekaanisia kättä heiluttavia tonttuja kaupunkimaisemassa,valoja,vaikka mitä,mikä lapsia kiinnostaa.Olin näkevinäni myös Stockmannia muistuttavan rakennuksen kaiken loisteen keskellä.Onhan tavaratalon juhlavuosi menossa. Siitä on 150 vuotta kun Stockmann tuli Helsinkiin.Ikkunan eteen Aleksin puolelle rakennetaan aina koroke pienimpiä varten.Niin nytkin.Siinä seistään silmät säihkyen kilpaa ikkunassa olevien valojen ja välkkeiden kanssa ihastuksestakin huudellen.Säveltäjä Erkki Melartin (1875-1937) on sanonut "vain lapset ja suuret sielut voivat iloita vähästä". Tosin tämä loistelias näyteikkuna ei todellakaan ole "vähän".

Nyt laittamaan puolisolle hedelmäsalaattia ja sitten sairaalaan.Kirjoittamisiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti