25. marraskuuta 2012

EN OLE UUSAVUTON

Tein Helsingin Sanomien uusavuttomuustestin.Olen normaali ja arki sujuu! Ja nykyisin vielä paremmin,kun saan/täytyy tehdä kaikenlaista "epänaisellistakin" kotona. Harjoitus tekee mestarin.Puoliso on ollut enemmänkin henkisen puolen työntekijä,että lamppujen vaihtokin on alusta asti ollut minun kontollani.Mökillä teki kaikenlaista.Sai päähänsä,että me tarvitsemme maakellarin.Alkoi kaivaa isoa kuoppaa pihalle.Syvää.Luulin kaivoksi ensin.Mutta homma ei kesähelteellä oikein luonnistunut ja mökkikin myytiin kuoppineen päivineen.Kaivoa ei meillä ollut.Juomavesi isoon astiaan milloin mistäkin,lähteestä,kaupan hanasta,bensa-asemilta ja muu vesi järvestä.Hyvin toimeen tultiin.Koirat katselivat puolison kaivamista ja kumpikin alkoi myös kaivaa.Ei tullut yhtä syvää eikä isoa,mutta kivat oli kuopat. Koirakultien kuonot ja etutassut mullassa.Silmissä onnistumisen ilo.

Puoliso eilen rauhallisempi edellispäivää.Leikkasin sormien kynnet ja tänään vuorossa varpaat.Parran ajan,annan hedelmiä,hampaat pestään,vien päiväkahville,peittelen ja annan poskelle suukon ennen poislähtöä.Hoitajat informoivat.Arvellaan tässä menevän parisen viikkoa.Omanoloisia muita potilaita istuksimassa milloin missäkin.Huonomuistiset etsivät huonettaan.Hoitajat opastavat omaan vuoteeseen.Joku katselee päivähuoneen televisiota.Vanha mies mumisee itsekseen.Hymyttömiä kasvoja.Vuodet näkyvät töpöttävissä askeleissa.Rollaattoreita,pyörätuoleja.Hissikin osastolle vanha ja tutiseva umpihissi.Osastojen ovissa koodit.Joku näistä ihmisistä on ollut osastolla kauan,toiset pääsevät kotiin,jossa kotisairaanhoito hoitaa.Väliajat yksinoloa,jos ei ole toista ihmistä seurana.Useimmilla ei ole.Siitä on kauan,kun oli.Hengitän syvään päästyäni ulkoilmaan ja kiiruhdan neloseen. Matkalla mietin,mitä uusia hoitotarvikkeita on kotiin hankittava.

Katselin jo toistamiseen eilisillan Nunnia ja konnia-elokuvan. Whoopi Goldberg valloitti jälleen.Koko leffa täynnä hyväntuulisuutta ja komediaa,vaikka gangsterimaailmassa liikuttiinkin.Tai oikeammin sittenkin luostarimaailmassa,jonka jäykkyys katoaa kertaheitolla Deloris van Cartierin toimesta,kun nunnakuoroa entrataan.Tänään ehdottomasti tanssimista tähtien kanssa ja tämä ilta vie kaksi paria finaaliin.Luulen tietäväni ketkä kaksi.Pidän suuni kiinni.Kuitenkaan en löisi vetoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti