25. elokuuta 2021

PANKKIKORTTI ?

 Hiljaiseloa ja sitten eilen pääsin kyläilemään. Oli monen sortin tarjoamiset kahvin kera ja pari lasillista Cavaa suolakeksien kanssa. Juttua piisasi. Emme olleet yli vuoteen tavanneet puhelinkeskusteluja paitsi. Pulpahtelimme sujuvasti kirjallisuudesta matkustamiseen, ihon ryppyihin, miehiin ja Afganistanin kautta Turkin presidenttiin. Kuusi tuntia sujuvasti meni. Ystäväni saattoi minut kohteliaasti bussiin ja halki monen esikaupunkialueen köröttelin kotipysäkille. Joskus bussinkuljettajat purnaavat, että matkustajat eivät tervehdi bussiin tullessaan. En minäkään (oli muuta asiaa), mutta huikkasin "kiitos" pois lähtiessäni, johon kuljettaja vastasi kohteliaasti samalla sanalla.

Tänään olen viettänyt aikaa puhelimessa. Aion olla nykyaikainen ja hankkia pankkikortin, jota ei ole entuudestaan. Pankkikortista minulla on skeptinen mielipide. Käteisen saanti pankeista alkaa olla kiven takana ja se oli syy, kun pankkikortista vihdoin ja viimein kiinnostuin. Oli siis asiaa pankin asiakaspalveluun miten toimia. Juttu pantiinkin jäihin, koska virkailija melkein vannoi käyttämäni pankin edelleenkin jakavan käteistä.  Huojennuin huomattavasti, koska automaatista valuva setelitukku jonkun rakennuksen seinästä kauhistutti jo pelkällä ajatuksella. Rosvo hyökkää kimppuun, laite nielee luvatta kortin, rahat takertuvat aukkoon, enkä ikinä opi tätä tekniikan ihmettä edes käyttämään. Kului pitkä aika siinäkin, kun henkilökohtaisen palvelun poistuttua bensa-asemilta, osasin laittaa bensaa omaan autooni ja tarkistaa öljyt. Miten minun kävisi pankkiautomaatilla?  Niin takapajuinen sentään en ole, että toki lompakossa on yksi kortti, jolla voi kauppojen kassoilla toimia ja se onkin ollut vuosien aikana ahkerassa käytössä. Olen siis edelleenkin ilman varsinaista pankkikorttia.

Orwellin kirjan olen saanut luettua loppuun. Panin sen tuuppimalla täynnä olevaan hyllyyn. Pitäisi taas antaa jollekulle lukuihmiselle kirjoja saadakseni tilaa. Jos luopuisin 1930-luvulla ilmestyneestä Otavan Isosta Tietosanakirjasta, joita on 15 muhkeaa osaa, tulisi tilaa. Mutta kun se on niin kiva kirjasarja kaikkine vanhoine tietoineen. N-kirjaimen kohdalla on n-alkuisesta ihmisestä sellaista asiaa, jota ei enää julkaistaisi. Sarjaan ei enää sisälly "tietoa", mutta historiaa kyllä lähes sadan vuoden takaa.2 kommenttia:

  1. Henkilökohtainen asiointi pankeissa on tosiaankin mennyt melkoisen hankalaksi, verrattuna menneisiin vuosikymmeniin. Pankkikortti helpottaa asioiden hoitamista.

    VastaaPoista