20. joulukuuta 2019

JOULU ON JO OVELLA

Syöksähtelin eilen kaupoissa. Tänään saan kivan ja rakkaan vieraan. Aina vaan enenevää tungosta ostoskeskuksessa, kimallusta, punaista ja kultaa. Kyllä se joulua tietää. Minäkin hankin jo aiemmin pakastimeen  jouluiset ruokani. Vähäisiä ovat. Sateiselta Tuomaan markkinoilta olin haalinut itselleni piparkakkuja ja pari kakkua siellä ollessani. Jälkimmäiset osina pakastimeen. Ostin ne semmoiselta kaverilta, joka oli aikoinaan ollut Nybergin  ruokakaupassa Töölöntorin varrella. Minäkin kävin siellä usein Töölössä asuessani. Nyberg oli kaupungin kuulu ja asiakkaat tulivat pitemmältäkin. Tämä 1934 perustettu kauppa yritti jossain välissä uutta tulemista omistajan vaihdosten myötä, mutta ei tainnut onnistua. Nykyisiä tietoja ei minulla ole.

Sateen ropistessa sateenvarjoon hyppäsimme K ja minä ratikkaan ja ajoimme Stockmannille Senaatintorin markkinoilta. Hissillä kahdeksanteen ja Fazerin kahvilaan. Syötyämme ja jutuamme päätimme juhlistaa joulun aikaa lasillisella Veuve Clicquotia ja siirryimme lasiseinän taakse Samppanjabaariin. Kuplivan kanssa nautimme jouluhalkoleivokset. Jouluaika tuntui mukavalta. Seuraavaksi oli mielessä Food Herkku, josta minä Eromangan ranskanleivän ja K vaahterasiirappia. Kosmetiikkaosastolta ostin itselleni jotain Dioria ja sitten olikin jo kotiin lähdön aika. Oli satanut koko päivän ja sitä jatkui pitkälle iltaan.

Pari joulupuhelua olen saanut. N soitti ja kertoi ikävän uutisen. Hänen vanhin poikansa on kuollut. N on koulutoverini TYKistä. Oli B-luokalla kun minä A:lla. Olemme yhteyksissä muutaman kerran vuodessa. Toinen puhelu oli J:ltä, josta en ollut kuullutkaan pitkään aikaan. Soitto oli mieluisa yllätys. Antoi  menovinkin.  Flying cinema tour of Helsinki, virtual Helsinki sightseeing.  Kysyin jo K:lta haluaako mukaani  3D-elokuviin. Halusi.Tämä tapahtunee joulun jälken. Toivon 15 minuuttia kestävän "tourin" olevan vielä silloinkin näytillä.

Heräsin tänään taas anivarhain, mutta nukuin pillerillä kuitenkin kuutisen tuntia. Riittää. Vähän tässä ihmettelen, juon kahvin loppuun ja sitten alan valmistautua vierastani varten. Vain vähän aikaa enää jouluun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti