3. elokuuta 2012

HÄLYTTÄVÄ VERENSOKERI

Kukkupuhetta että kotimainen mansikkasato olisi jo tältä kesältä syöty loppuun.Niitä on vielä vaikka kuinka paljon niin torilla kuin Herkussa.Olimme eilen tämän toteamassa viimeksi mainitussa paikassa.Kun piti käydä vaihtamassa ostamani paistinpannu.Nyt kansi sopii uuteen.Vähän huuhailtiin Stockmannilla ja sitten puolisolle tulikin huono olo.Nestavajausta? Vein Deliin ja hän joi appelsiinimehuvesisekoitusta kolme isoa lasillista,mutta ei tällä konstilla toennut.Kotona olo yhtä huono.Kutsuin ambulanssin.Se tulikin nopeasti kaksi miestä matkassaan ja heillä luki rinnassa kummallakin "palomies".Tätä kummeksuin,mutta kaverit olivat asiallisia  ja tekivät kaikki ne kokeet,jotka kuuluukin tehdä.Ainoa hälyttävä oli hämmästyttävän korkea verensokeri.Veikkasin sitä syyksi kummalliseen väsymykseen ja etukenoasentoon,joka meinasi kuukahduttaa puolison nenälleen.Sekä vielä lämmin ja kostea sää.Eivät lähteneet viemään minnekään ja samaa mieltä olin minäkin.Puoliso iltalääkkeiden jälkeen alkoi nukkua ja aamu oli aivan kuin ei mitään olisi eilen ollutkaan.Lähdimme taas asioille.Haimme uudet liuskat verensokerinmittauslaitteeseen.Piti asentaa uusi koodi ja sitten mittasin 6.1. Mikä se eilinen sitten oli???

Italiasta tuli 20-sivuinen kirje.Matkakertomus sekä Prahasta että Dublinista.Käymme kirjeenvaihdossamme myös keskustelua katolisen ja protestanttisen kirkon eroista.Ystäväni on sitä mieltä,että esimerkiksi luterilaisten on tyydyttävä nöyrästi Jumalan tahtoon.Minä kerroin olevani useinkin eri mieltä Yläkerran päätöksistä.Ja purnaankin kovasti eli jyrkästi vastustan.Hyväksyn senkin,että anellaan Madonnalta ja muilta Pyhiltä lohtua ja pelastusta.Miksi ei? Samaan osoitteeseenhan menevät vaikkakin välikäden kautta.Olen monestikin seissyt Neitsyt Marian edessä katolisissa kirkoissa ja lähettänyt hänen kauttaan terveisiä Ylemmälle Taholle.Niin vaikka luterilainen olenkin.Tämmöistä meillä Suomen ja Italian välillä kirjeissä.

Yleisurheilu alkanut Lontoossa.Kunhan kerään innostusta niin kokoan itseni tv:n ääreen.Mutta ei sitä nyt heti  puhjeta intoutumaan.Puolisokin katselee niin Kaunista Veeraa,joka laivaan nousi Saimaan kanavalla juu.C soitti eilen ja hänellä ilmennyt vähän samanlaista kuin minun puolisollakin.Aina se on niin,että kun jotain jostakin kertoo,niin puhekumppani tai joku hänen tuttavistaan on kokenut samaa tai ainakin sinne päin.Joskus tämä minua harmittaa,kun juttu oli mun alunalkaen.Eikä ehkä niin kamalasti kiinnosta,jos joku N.N. on myös ollut etukenossa.Jotenkin tästä pulpahti mieleen,että nuorisolauma on Espoossa kivittänyt kyyttöjä.Onneksi ilkivallan tekijät saatiin kiinni ja puhutteluun.Mikä hitto meidän nuorisoammekin vaivaa? Paha olo,sanoo joku täti. Ja katit,sanon minä.Silkkaa ilkeyttä ja osaksi tyhmyyttä,joka joukossa aina tiivistyy.Tukkapöllyä ja Koivuniemen herraa tämmöisille.Ai niin,eihän heihin saa koskea.Mutta kyyttöihin kyllä.

3 kommenttia:

 1. Että minulta pääsi ruma sana, kun luin tuosta kyyttöjen kivittämisestä.
  Ei niitä nuoria mikään muu vaivaa kuin se, että niille ei kukaan kerro mitä EI saa tehdä. Ihan mitä tahansa saavat. Ja että pitää muistaa, että maailmassa on muutakin kuin se oma napa. Ei tuo mitään pahaa oloa ole, vaan ajattelemattomuutta. Kukaan vaan ei enää tunnu uskaltavan puuttua mihinkään, kun siitä voi saada haasteen kätöseen. Onneksi oli tuo rohkea ja tervejärkinen ihminen, joka piti puhuttelun!

  Ihanaa, että joku vielä kirjoittaa oikeita kirjeitä. Ja ihan kirjeenvaihtoa harrastaa! Kyllä siinä paperille (käsin) kirjoitetussa kirjeessä vain oman hohtonsa on.

  VastaaPoista
 2. Juu,on hohtoa käsinkirjoitetussa,mutta minäpä olen semmoinen täti ollut jo vuosikymmeniä,että koneella.Ensin isän ikivanhalla,sitten omalla vanhalla ja myöhemmin sähkökoneella ja nykyisin tietysti tällä millä nytkin naputtelen.Mutta se italiatar kirjoittaa nämä jättikirjeensä KÄSIN!

  Meillä kun oli roskisvajan katolla lokinpesä,niin kyllä tämänkin talon kakarat kivittivät ja vielä lokinpoikasiakin.Olivat jo niin isoja,että taatusti tiesivät siinä asiassa sen kuuluisan eron oikean ja väärän välillä.Yhden poikasen onnistuivat tappamaan.

  VastaaPoista
 3. Heippa taas! Tuo verensokeri on sitten ihan kummallinen asia. Hyvä olla varuillaan kuitenkin. Veljelläni oli kamala diabetes eikä hän osannut sitä hyvin hoitaa ja aina kun hän sai veritulpan niin ekana piti saada sokeriarvo kohdilleen ja sitten vasta se toinen tauti hoidettiin. Mukava kuulla, että hän tokeni.
  Urheilua ja nimenomaan yleisurheilua tykkään minä seurata ja sitähän nyt tulee tuutin täydeltä. Silmät on väsyneet, mutta se johtuu myös lääkekuurista, jolla nyt olen.

  Voikaahan hyvin siellä ja hyvää kesän jatkoa.

  VastaaPoista