22. huhtikuuta 2010

ELÄMÄÄ

Hui sentään! Kalle Päätalon lapsuudenkoti Taivalkoskella meinattiin myydä loma-asunnoksi 100 000 eurolla.Kallioniemi joutui vahingossa "myytäviin".Asia korjattiin.Museonahan nykyisin paikka on ja olen minäkin siellä käynyt.Sen jälkeen luin Päätaloja ja totesin neljän jälkeen,että eivät ole minun heiniäni.Liian pikkutarkkaa maalaiselämää,kaiken rehellisesti kertovaa minuutilleen.Olin myös kerran Villa Kivessä,jossa kirjailija oli vaimoineen.Kertoi kirjoistaan ja niiden taustasta,vastaili kysymyksiin.Vaikutti kirjojensa mittaiselta rehdiltä mieheltä.En ihmettele,miksi hänen kirjansa ovat suomalaisten mieleen.Ja pysyvät.

Seuraavaksi faunan puoleen.Borneosta on löydetty kolme ihastuttavaa asiaa.Keuhkoton sammakko,joka hengittää vain ihonsa kautta on numero yksi.Sitten tiedemiehiä on hämmästyttänyt maailman pisin hyönteinen 36cm ruumiin mittaa sauvasirkalla.Pelästyisin,jos vastaan tulisi.Kolmantena etana,joka sinkoilee hormoonipiikkejä saadakseen neitietanan parittelun haluiseksi.Eikös tässä ole taas luonnon ihmettä kerrakseen?

Yöllä on satanut.Lätäköitä pihalla ja olin kuulevinani unen läpi sateen ääntä ikkunan räystäällä.Siinä on niin mukava sointi.Jos tänään olisi meillä normaali torstai,olisin jo Stockmannilla.Mutta kun hoitopäivä onkin nyt vasta huomenna.Saas nähdä,miltä Herkku näyttää näin lakkoaikana.No,meillä on pakastimessa lihaa yllinkyllin,samoin leivästä olen huolehtinut.Kun on tämmöinen kerran viikossa ruokakaupassa käymismahdollisuus,on varauduttava.Ainoa,mitä nyt tarvitaan,on leikkeleet.Jos en onnistu saamaan,ei paniikkia.Ensi viikolla kai taas kaikki on entisen mallista,kunnes seuraava lakko painaa päälle.Alkaa kyllästyttää.

Tänään emme aio ulos.Eilen puuhastelin partsilla ja narsissien kimpussa.Leikkasin kuivat pois ja päätin sipulit säilyttää.Lähetin sähköpostia talon asukastoimikunnan Siskolle ja kyselin,jos saan olla omatoiminen yhden suuren kukkalaatikon kanssa.Vastausta en ole vielä saanut.Jos saan, istutan sipulit ensialkuun siihen.Jos ensi keväänä kukkaa lykkisivät.

Kevään merkiksi naapuritalojen pojat ovat löytäneet skeittilaudat! Niillä eilen kolistiin ympäriämpäri pihapiiriä siellä,missä alusta antaa myöten mukavaan menoon.Ikkunoita ja ovia auottiin,pojat häädettiin meluamasta.Vastapäisen talon hallituksen puheenjohtajakin,jolla on äkäisen miehen maine, ilmestyi.Poika,joka juuri keikkui lautoineen pihapenkin päällä,sai äkkilähdön.En ole minäkään skeittailuun tyytyväinen silloin,kun sitä harrastetaan häiriöksi asti.Iltamyöhällä ei ole mukavaa kuunneltavaa,jos on oma ikkuna sattunut hollille.Onneksi tämän pihan pinta ei oikein sovellu ja pihatiet ovat haavailevaa ja rosoiseksi kulunutta asfalttia sekä osin vallan sorapäällysteisiä.Taidanpa,taidanpa olla iloinen,että eivät ole kokouksissa päättäjät ottaneet kuuleviin korviinsakaan ehdotusta uuden päällysteen saamiseksi!

No,kevään kulkuun kuuluu skeittilaudat,lokit,huhtikuun sateet ja rippeet lumesta. Pian alkaa viheriöidä,voi panna sandaalit jalkaan ja kesähatun päähän.Ja mitenkä se tuntuukaan taas niin ihanalta.Kesä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti