2. marraskuuta 2022

SITÄ SUN TÄTÄ

 Käppäilin postiin. Panin menemään kirjeet Italiaan ja erääseen kirjaamoon. Jälkimmäinen voisi olla kirjeeni sisällön huomioon ottaen vaikka korjaamo. Menin myös suureen K -kauppaan, josta ostin porkkanoiden ohella kaikenlaista. Piti kysyä, missä pitävät soija-kastiketta. Myyjä lähti oikein kädestä pitäen näyttämään. Ostin Kikkomania, koska aina olen sitä ostanut. Kassajonossa eräs rouva otti asiakseen selvittää minulle, että on harmillista, kun Prismassa ei ole asiakkaita varten istumamahdollisuutta. En ollut sitä koskaan tullut ajatelleeksikaan. Ehkä syynä siihen, etten ole mainitussa Prismassa koskaan käynyt. Päivittelin kuitenkin mukana.Toivottelimme toisillemme hyvää päivän jatkoa. 

Kotona survoin ostokset jääkaappiin ja rupesin lukemaan Matti Salmisen kirjoittamaa kirjaa Erno Paasilinnasta. Kumma kyllä, olen sen joskus ollut jättämättä kesken ja lukenut alusta loppuun. Erno Paasilinna on ollut minulle mieluisin koko veljessarjan kirjoittavista miehistä, vaikka Arto Paasilinna oli heistä eniten luettu ihan muita maita myöten. Pohjoisen poikia.

Suomi-Amerikka Yhdistys lähetti jäsenkirjeen. Tässä kuussa voisi mennä kuuntelemaan tuoreita uutisia USAn vaaleista. Jätän väliin. Olen huono jäsen. Äitini minut joskus on ilmoittanut ja maksanut sekä itsensä että minut ainaisjäseneksi. Hän oli minua huomattavasti aktiivisempi jäsen.

Näyttelijä Jasper Pääkkönen rakastaa vaelluskaloja. Hän on purkauttanut aikansa eläneitä patoja kalojen hyväksi, saattanut vedet takaisin luonnontilaan. Nostan hänelle ja hänen työlleen hattuani. Vaikka sitä tyylikästä, jota eräs herrasmies taannoin kehui.Vielä on pystyssä vanhoja patoja haittaamassa kalojen vaellusta kutupaikoilleen, mutta Pääkkönen on vasta hiukan yli nelikymppinen. Aikaa on. Hänellä on unelma ja hän toteuttaa sen.

Nyt menen upottamaan porkkanaviipaleita ja varsisellerin paloja tekemääni dippikastikkeeseen. Kastike on ollut tekeytymässä jääkaapissa. Tykkään varsiselleristä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti