9. maaliskuuta 2022

SYKSYLLÄ RATIKASSA

 Kirjoitan tänäänkin. Iltapäivällä englannin tunti. Olemme menossa futismatsiin, vaikka minua ei potkupallo kiinnosta. Enkä ole edes varma, tarvitsenko ikinä jalkapallosanastoa englanniksi. En usko.

Naistenpäivää hehkutettiin eilen. Itse sen melkein unohdin, kunnes sain hyvän naistenpäivän toivotuksia. K ujutti taidolla sotakeskustelunsa sekaan muistutuksen päivän teemasta. Alan kyllästyä sota-aiheeseen. Mistä me puhuimme aikana ennen kuin Venäjä otti ja hyökkäsi Ukrainaan? Koronasta?  Yksi kiinnostava yleisaihe nyt myös on jalkakäytävien jäinen liukkaus. Joku oli Espoossa lähtenyt kyläilemään luistellen.  Minä olen onnellisessa asemassa, koska asun paikassa, jota on pakko pitää käveltävässä ja ajeltavassa kunnossa. Jäämuhkuroita vain kotipihan roskistiellä. Muistuttavat Helsingin mukulakiviajasta joitakin vuosisatoja sitten. Kadut joko soraa tai mukulakiviä. Hevosrattaissa täritti. Maalaisten maitokärryjen kermat saattoivat vatkaantua ilman aikojaan. Nupukiviä on monessa paikassa ja nekin hankaloittavat jonkun verran kulkua. Eikä niihin saa kajota, ovat historiaa.

Otin selvää, miten ja millä peleillä pääsen syksyllä Helsinginkadun opistotaloon, jos aion jotain silloinkin opiskella. Ei kovin mutkallinen matka luulostani huolimatta. Kaksi yleistä kulkuneuvoa riittää. Olen siellä monenlaista oppia ennenkin saanut, mutta kulku sujunut omalla autolla. Nyt opittava uusia tapoja. Odotan kiihkeästi opiston opinto-ohjelman ilmestymistä. Tämän kevätlukukauden kuittaan kuitenkin reippaasti dallaamalla Stoaan.

L:llä oli eilen syntymäpäivä. Soitin. Juttelimme hetken. Vieraat olivat juuri lähteneet, ruusujen hehku täytti L:n kauniin kodin. Minä lähdin Emmerdaleen. Siellä taas ihmissuhteet aivan sekaisin, vaikka rakkauttakin ilmassa. Ulkokuvauksissa aina muuten tuulee. Seuraan sarjaa mielelläni, mutta en järjestä sentään elämääni sen mukaan. Kun Suomessa muinoin alkoi pyöriä amerikkalainen sarja Peyton Place, ihmiset todellakin elivät sarjan esitysaikojen mukaan. Ei vierailuja, ei ruoan laittoa, ei koiran ulkoiluttamista.

Voisin mennä nukkumaan hetkeksi. Heräsin neljältä aamulla, laitoin kahvia ja ehkä nyt maittaisi parin tunnin tirsat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti