2. kesäkuuta 2020

MANSIKOITA JA KIRSIKOITA

Voi pojat, on se kesä! Tallinnanaukion torikauppiaalla olli mansikoita ja kirsikoita. Ostin kirsikoita kaksi litraa. Ovat espanjalaisia. Sitten käppäilin Lidliin. Mansikoita ja appelsiineja. Tutustutin itseni Lidlin tuotteisiin, oikeastaan koko myymälään aikaisempaa käyntiäni paremmin. Mitään ei tarvitse punnita. Kassa punnitsee. Asiakkaita oli paljon. Heitä oli paljon myös koko kauppakeskuksessa. Ulkopenkeillä oli tungosta. Kahviloiden terasseilla näkyi onnellisia kaljan juojia. Ilma ei ollut kovin kesäinen. Tuuli oli kylmä, taivas pilvinen. Menin vielä toiseenkin kauppaan ja sitten kotiin. Huuhtelin kirsikat ja ahmin melkein kaikki.

Suomalaista Piiroisen pässiä en jaksanut tv:stä katsella, mutta myöhemmin rouva Bucketin (lausutaan Buké) kyllä. Tuttua tavaraa, eikä enää naurata siten kuin ennen. Pokka pitää. Illalla en katsonut tv:tä ollenkaan.

Parvekkeella on muutama begonia purkissa ja olohuoneen ikkunalla Saintpaulia. Semmoinen Paavalinkukka. Partsillekin tuli kesä. Istuin siellä vähän aikaa kukkiani ihaillen. Illalla kastelin kaikki. Nyt juon aamukahviani ja kello käy viittä. Huonosti nukuttu yö taas takana. Minkäs teet?

Järjestelin kirjoituspöydän kyniä. Osa kuivuneista tussi- ja huopakynistä jouti roskikseen. Kynäpurkkina oli kukkapurkki, jonka nyt tarvitsin Saintpaulialle. Pitää ostaa uusi hyvä purkki kynille. Lapsuudenkodista jääneitä A.W. Faber-Castell-lyijykyniä kymmeniä.On peritty ja säästetty.Valmistetaankohan vielä? Oli tusinakuulakyniä ja Ballografeja. Ostettuja ja lahjuksia. Kolmet saksetkin löytyivät kukkapurkista ja kahdet atulat, pari ruuvimeisseliä ja viivotin. Olen näemmä joskus jostain ostanut/saanut pitkän mustan linnunsulan, jonka päässä kuulakynä. Tämän seuraavan muistan hyvin: olin L:n ja A:n kanssa Halosenniemessä ja ostin kuulakynän, jossa Pekka Halosen "nimikirjoitus". Se on siveltimen näköinen ja kokoinen, sutiosa taiteilijan "maalista" punainen ja siinä on kuulakynän terä. Pitää alkaa käyttää.

Suunnittelin K:n kanssa, jos uskaltautuisimme myöhemmin kesällä Suomenlinnaan. Valleilla kävelemään, Augustin Ehrensvärdin hauta ja lounas ravintolassa. Jos korona jo tämän sallisi ilman ikäviä jälkiseuraamuksia. No, nyt kesää vasta kulunut melkein kaksi päivää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti