1. marraskuuta 2019

OLENKO TASOKAS?

Menen Stockmannille keskustelemaan heidän laatimistaan tasoista. Niitä on kuusi. Minkä tasoinen mahdan olla? Minkävärisen kassin saisin tasoni mukaisesti? Kassia en tahdo. On omasta takaa riittämiin. Stockmannilla yritetään saada tasoasiakkaat ymmärtämään, että kassiajattelussa on ollut ihan väärinymmärrystä, kun kuutostason asiakas, joka on tasoista eniten Stockmannilta  ostanut, saa valita vaikka kolmostason kassin. Jos on tuttavia kuutostasolla, joku voi kuutoskassin lahjoittaa alemman tason tuttavalle. Sillä lailla kohoaa eliitin puolelle. Yritin netistä selvittää tasoni, mutta siellä väitettiin asiakasnumeroni muuttuneen. Ei ole minulle ilmoitusta tullut ja kanta-asiakaskortti on kassoilla kelvannut kuten ennenkin. Alkoivat kuitenkin tasot kiinnostaa, että siis ottamaan selvää.

Posti ilmoitti maidonvaahdottimeni jo tulleen. Siis paketin. Aika nopeaa toimintaa. Haen ensi viikolla. Muutenkin kaikenlaista ohjelmaa koko viikoksi. Viikonloppuna helpottaa. Tämän viikonlopun kerään voimia ensi viikon aktiiviseen elämään.

Suomen Kuvalehti kertoo sivukaupalla, miten Britannian tulee pysyä tyynenä, vaikka paikat natisee. "Keep calm and carry on". Kuningatar on huumorintajuinen henkilö, niin kerrotaan ja hän on vielä  hyvä imitaattori ja vitsien kertoja. On SK:n mukaan hyvällä menestyksellä pilkannut Margaret Thatcheria seuraavalla esityksellä "Hullujenhuoneella vieraileva Margaret Thatcher kysyy "Tiedättekö kuka minä olen?"  Potilas vastaa: "En tiedä, mutta hoitaja voi sen teille kertoa". Jos kuningattaren yksityissihteeri joutuu soittamaan pääministerille ja sanomaan "London Bridge is down", on  Charlesista tullut kuningas.

Nyt minä tästä siirryn keittiöön. Höyrytän muutaman dumplingin, seuraksi salaatti ja lasiin vettä juomaksi. Lounaani. Eikä edes kovin kaloripitoinen. Kaivan hyllystä kirjan maailman pelottavimmista kummitustarinoista ja aion uskoa jokikiseen. Minullekin on kummiteltu. Meillä oli autotalli ja olin ajamassa avonaisesta ovesta sisälle. Ovi sulkeutui. Ei tuullut, ei ollut maanjäristystä, oli tyyntä ja leppoisaa säätä. Avasin oven, uusi yritys. Taas auton nokan edestä kiinni. Muutaman kerran tämä tapahtui, kunnes kummitus väsyi leikkiin. Ajoin talliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti