27. syyskuuta 2021

RUBENS EI OLE RUBENS LONTOOSSA

 Heräsin kolmelta aamuyöllä. Nousin ylös ja tiputtelin kahvin. Paahdoin leipäviipaleen ja join ja söin. Luin lehteä ja sähköpostit.Pimeää ulkona sekä äänetöntä. Uusi viikko alkanut ja Saksassa jännät paikat. Uutta liittokansleria äänestetään. Rouva Angele Merker johti Saksaa 16 vuotta. Muukin Eurooppa kuunteli, mitä hänellä oli sanottavaa.

Tänään aion vähän puuhastella, kunhan tästä kunnon aamu urkenee. Taidan tiputella lisää kahvia. Maistui niin hyvälle. Italian kirje vihdoin ja viimein semmoisessa jamassa että melkein postitusta vailla. Panen postimerkit summan mutikassa ja yläkanttiin, että varmasti riittää. Seuraavalla kauppareissulla pudotan postilaatikkoon. Noin kuukauden päästä on perillä. Italian postissa kuulemma vika hitauteen. Koronan takia, en kyllä ymmärrä miksi, posti pannaan kulkemaan kiertoteitä. 

Alan päästä pätkälukemisessa Hemingwayn kirjan loppuun. Sitten niitä muita keskenjääneitä yöpöydältä.Yhden kirjan tuikkasin hyllyyn. Piti tilan ahtauden takia vääntämällä panna. On piripintaan täynnä. Kattoon asti. Piti eräänä päivänä kiivetä ottamaan Seitsemän veljestä alas. En kuolemakseni muistanut, ketkä veljeksistä ovat kaksosia. Kahdet kappaleet on, sen muistin. Nyt taas tiedän.

HS tiedotti  tekoälyn tempusta. Äly oli tehnyt tutkimuksen Lontoon taidemuseossa ja tullut tulokseen, että Rubensin Simson ja Delila ei ole Rubensin. Taidemaailma kohahti kauhuissaan. Arvokkaan gallerian seinällä roikkunut jonkun mahdollisen huithapelin tekele. Minusta kyllä hyvä jäljennöskin on taidetta, mutta ei tietystikään väärällä signeerauksella. 

Minä taas kohahdin siitä syystä, että joku oli laskenut Helsingissä seitsemän vuoden kuluttua olevan yli 700 000 asukasta. Sata tuhatta enemmän kuin nyt. Mistä heidät temmataan? Maahanmuuttajia ja kansalaisuuden saaneita? Heidän lapsiaan ja vähän meidän omiakin? Syntyvyys taas hiukan kohentunut. Eittämättä ja epäilemättä Helsingistä tulee joskus oikea metropoli. Kaikki haluavat asua kaupungissa ja melkein kaikki pääkaupungissa.

Tämä oli tässä tänään. Hyvää huomenta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti