30. syyskuuta 2021

MASKI OMAN HARKINNAN MUKAAN

Ostin ruokakaupasta heräteostoksen, Friggsin maissikakkuja maustettuna chiansiemenillä /(lykätään joka paikkaan) ja merisuolalla. Jos syön kerralla koko paketin, tulee kaloreita noin 400. En syö. Pari kakkua saatan, sillä silloin kaloriannokseksi tulee yhteensä kahdesta vain 38. Mitä pannaan kakun päälle,onkin jo toinen juttu. Vuosiin en ole näitä maissi- tai riisikakkuja maistellut.

Postilaatikkoon tipautin Italian kirjeen. Nostin lottovoittoni 10 euroa ja jätin uuden. Ihmisillä ostoskeskuksessa suhteellisen kuuliaisesti maski kasvoilla. Ulkomaalaistaustaiset toki erosivat joukosta. Heitä kaikkia ei alun alkaenkaan ole tämä suositus koskenut jostain syystä. HS:ssa oli juttu, miten ihmiset kokevat piakkoin tulevan maskittomuuden ja muun rajoituksettomuuden. Toisille se on vaikeaa, suorastaan paniikinomaista. Voiko huoletta astua joukkokuljetusvälineisiin, seistä kassajonossa liki toista tai ajella samassa hississä muitten mukana? Käydä tanssimassa, hyväksyä se, että hajurakoa ei enää ole teatterissakaan? No, maskia saa pitää oman harkinnan mukaan. Suositus on edelleen joukkoliikenteessä ja paikoissa, joissa on paljon ihmisiä.

Koivut kellastuvat aivan silmissä. Lehtiä lentelee kuin hiutaleet lumisateessa. Niitä kulkeutuu kengänpohjissa rappuun asti. Pitää suorittaa puhdistustoimenpiteet, ellei halua omille plyyseilleen kotona. Eilen illalla tappelin tulostimeni kanssa. Piti vaihtaa värikasetit ja mustan kanssa on aina hitsinmoinen homma. Se ei suostu solahtamaan paikoilleen kuten värillinen. Yritän olla konetta potkimatta, joka usein on ihmisen reaktio vastaan hangoittelevaan vehkeeseen. Ja minähän olen kärsimätön luonne. Kävin välillä juomassa vettä ja sulkemassa keittiön ikkunan. Uusi yritys. Ei mitään. Sitten päästelin pari ärräpäätä ja tulostin antoi kasetin painua paikoilleen. Pääsin kopioimaan. Seuraavalla kerralla aloitan työn ärräpäillä.

Englannin tunti sujui mukavasti. Kysymyksiä ja vastauksia parille (J oli poissa, minulla toinen pari), jonkunlaista haparoivaa keskustelua. Saimme jälleen kotiläksyn. Esimerkkilauseet käännettävä englanniksi. Aivan uusi lausahdus: "I´m huffing and puffing". Jos satun kiipeämään kukkulalle, voin tätä käyttää, mikäli hengästymiseltä pystyn.

Illalla Michaen Portillo oli Ruotsissa ylistämässä Ruotsia tv:ssä. Suomikin mainittiin. Michaelin ruotsalainen juttukaveri kertoi ruotsalaisten juovan kahvia toiseksi eniten Suomen jälkeen. Sitten Portillo lähti pohjoisen Ruotsin yöttömään yöhön viettämään Midsommaria ja tanssi midsommarstångin ympärillä.

Minä lähdin nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti