25. syyskuuta 2021

SORMUS MEREEN

 Tein kolmenlaisia keittoja pakastimeen. Ja tänään huilataan. Partsikin on suurin piirtein talvikunnossa yhä kukoistavia pelargonioita paitsi. Katsoin tv:stä dokumentin Modiglianista. Ateneumissa oli viisi vuotta sitten komea Modigliani-näyttely, jossa kävin. Tykkään kapeista kasvoista ja ylipitkistä kauloista. "When I know your soul, I will paint your eyes", on Amedeo Modigliani sanonut.

Hemingwayn kirja yhä kesken. Pitäisi imuroida. Panen asian mietintään. Ei nyt sentään heittäydytä yltiöpäisiksi ja ihan tältä istumalta toimeen ryhdytä. Tänään ei paista aurinkokaan paljastaen holtittomuuteni. Perunannostoloma on sujunut mukavasti, vaikka en suuremmin ole ulkona ollutkaan. Ruskaa ei voi ikkunasta ihastella, kun vain pihavaaahterat edustavat sitä väriloistoa ja näen ne ainoastaan lähtiessäni ulos. Koskaan en ole minkäänlaista ruskamatkaa tehnyt pohjoiseen. Ei ole tullut mieleen, eikä tule. On kuulemma matkailumuotona aivan in. Nuoremmatkin ihmiset havahtuneet sitä tutkailemaan.

Tammerkosken tyhjennys vedestä paljasti kaikenlaista Tampereella. Ihmisillä hinku viskata veteen  tarpeetonta, jos tarpeellistakin vaikka kiukuspäissään tai vain päissään. Minäkin viskasin kerran, mutta vain tänne Suomenlahteen. Olin saanut sormuksen, eikä tuleva mieheni siitä tykännyt, eikä sen antajasta. Komensi heittämään mereen. Minä hullu heitin safiireineen päivineen. Alkoi melkein heti kaduttaa ja kaduttaa vieläkin.Se oli sentään kaunis sormus.

Suositus olla ehkä jo ensi kuussa ilman maskia, ei saakaan minussa riemun väristyksiä. Sen takana kun on ollut niin mukavaa. Melkein kuin ingognito. Jos kääntyisin islamin uskontoon, olisin aina ingognito jossain niqabin takana. Liian kallis hinta eikä missään tapauksessa riitä perustaksi uskonnon vaihtamiseen. Olisin joka tapauksessa vääräuskoinen.

H lähti Turkkiin. Lienee jo perilläkin. Jouluksi Suomeen takaisin. Toivottavasti selvisi lähtöselvityksistä täällä kentällä, ettei myöhästynyt koneesta. Niin on kuulemma monelle käynyt useiden koronaan liittyvien tarkastusten takia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti