1. syyskuuta 2021

TULI SYKSY

 Riemastuin (tai siis en) taas pankissa. Ovessa lukee:"kassa-asiat 10-14". Ovikerberos kysyi, millä asialla pankkiin aion. Vastasin "kassa-asioissa". Kerberos:"Rahaako nostatte?". Miksi pitää selventää kassa-asioitaan? Pankkihan jo itsekin tarjoilee kassa-asia-termiä. Joku paha-aikeissa oleva seuraa keskustelua:"Jaahas,mamma nostaa tililtäään, minäpä otan ne". Onneksi virkailija kassalla oli se mukava mies, josta tykkään, että harmistukseni hiukan laantui. Tosin se oli syntynyt apteekissa ennen pankkia. Kysyin apteekissa mustia suu-nenäsuojuksia. Katsottiin koneelta: ei ole. Kysyin toiselta ja hän sanoi hetkinen ja katosi apteekin uumeniin. Tuli takaisin kysymieni maskien kanssa. Edellinen henkilö seurasi tarkasti tilannetta ja minä toivoin että häveten. Olisi hiukan häneltä vaadittu aktiivisuutta, niin olisin ollut tyytyväinen ja kiitollinen asiakas. Nyt hymyn ja kiitoksen sai se jälkimmäinen henkilö. Missä on palvelualalla palvelualttius???  Menin pullakauppaan ja ostin kostopullan, jonka söin heti kotona. Sitten harmitti sekin.

Aina se marmattaa, ajattelee nyt joku lukija.

Katselin HS:n tilaisuuden presidentti Mauno Koiviston patsaskilpailun tuloksista. Saamme uuden veistoksen Pikkuparlamentin puistoon.  Kirsi Kaulanen voitti teoksellaan Välittäjä. Ei taaskaan näköisjuttua, vaikka niitäkin oli tyrkyllä kilvassa. Ihan kiva ja ilmava lisä Helsingin patsasvalikoimaan. Irvileuat jo punovat mietteitään tästäkin teoksesta.

Syyskuu tupsahti hollille. Että tällaista vuodenaikaa tarjolla. Mansikoita en enää torilta ostanut. Kirsikoita ja luumuja kyllä. Auringonkukkiakin ajattelin kotiin tuoda, vaan niin ei tapahtunut. Niistä tulee aina vankasti mieleen eräs hollantilainen taiteilija, joka leikkasi korvansa ja lähetti sen tarinan mukaan ilotytölle. Nykyiset taiteilijat eivät enää näin radikaalisti temppuille. Ollaan säyseämpiä ja "normaalimpia". Mitä tuo jälkimmäinen sitten tarkoittaakin. Olen joskus miettinyt.

Tsilarikin tuli. Slangi ry:n jäsenlehti. Slangia kannesta kanteen.  Matti "Fredi" Siitosta muistellaan. Olemme kaikki kuulleet Kolmatta linjaa takaisin. Niin Stadia, niin Stadia. Stadin Slangin puheenjohtaja, bamis, Harri Saksala pääkirjoituksessaan väittää "syksyllä stikkaa vodaa". Nyt jo viikonloppuna luvattu eka syysmyrsky. Saas nähdä. Nyt ainakin suulis skriinaa  katsellessani sineen taivaan.


3 kommenttia:

 1. Melkoiseen kuulusteluun olet joutunut ennen pankkiin sisälle pääsyä! Minä en tosiaankaan ymmärrä tuollaista. Itse en ole enää aikoihin tarvinnut käydä pankissa sisällä asioimassa, koska hoidan laskut kotikoneella verkkopankissa ja käytän kaupoissa ja käteisen nostamiseen pankkikorttia. Onhan sulla tiedossa, että K-kaupan kassalta voi myös nostaa käteistä jos siellä käyt ostoksilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö se K-kaupan kassalta rahan saaminen vaadi jonkunlaista kanta-asiakkuutta? En ole kanta-asiakas K-kaupassa. Eikä ole pankkikorttia. Käyn edelleen pankissa käteisen takia ja edelleen närkästyn ovikerberosten kuulustelusta.

   Poista
  2. No niinhän se taitaa ollakin. Nämä toimintatavat ovat jokaisen omia päätöksiä ja valintoja. Luulisi jo, että ne ovikerberokset tunnistavat sinut ja tietävät miksi tulet pankkiin sisälle asioimaan.

   Poista