18. toukokuuta 2020

KESÄN KORVALLA

Ulkona kivasti plusasteita ja minä viihdyn tänäänkin kotona. Vaihdoin lakanat ja koneen panen kohta työhön. Pesen hiuksetkin. Ne täytyy olla aina kondiksessa, koska baskeriaika on jo ohi ja lierihattuaika ei vielä tullut. Pitää ne silloinkin olla kondiksessa. Koivujen lehdet kasvaneet, voikukat sinnittelevät sekä pihalla että asfaltin raoissa. Parvekkeelle en vielä hanki purkkikukkia. Öittenkin pitää olla lämpimiä ensin. Huomasin äsken, että helatorstai on tällä viikolla. Helluntaitakin pukkaa ensi viikon sunnuntaina. Toukokuu päättyy. Kesä työntyy virallisesti  helluntain jälkeen.

Sähköpostia panin menemään sekä R:lle että A:lle. Kuin myös talon huoltoon kysyäkseni, kuuluuko kylpyhuoneen allaskaapin kostuminen suihkussa olon aikana takuukorjaukseen, josta oli taannoin kysely, johon olin vastannut. Siitäkin jo pitkälti toista kuukautta. Lupasivat palata asiaan. Partsille panin jo tuoleihin pehmusteet. Imurointi saa odottaa inspiraatiota.  Lotto antoi kaksi euroa. Tein uuden kupongin uusin numeroin. Ja taas olen optimistinen.

Teemalta katselin dokumentin arkkitehti Eero Saarisesta. Purnasin joku aika takaperin, kun Michael Portillon matkaohjelmassa ei kerrottu St-Louisin Gateway Archin arkkitehtiä, vaikka kaaresta puhuttiin ja kovasti näytettiin. Arkkitehti oli samainen Aarne Saarinen, Eliel Saarisen poika. Tässä ohjelmassa ei voitu olla kertomatta, koska koko juttu oli Aarne Saarisesta. Aarne vaikutti enemmän USAssa. Mutta meidän poikia hän oli!

Huomenna menen ostamaan porkkanoita ja hedelmiä. Ehkä tallustelen siihen kauppaan, joka on Eastonin puolella. Jos suutari on auki, pyydän häntä tekemään kaksi reikää käsilaukun remmiin. Odotan laukunkin takia kiihkeästi kesää, että pääsen sitä käyttämään. Se vaatii hatun.

Oi toukokuu, oi toivon kuu,
te päivät kesän koissa,
kun kaikki suveen valmistuu,
mut suvi viel´ on poissa,
kun päättyy talven pitkä yö,
ja välkkyy valon taika,
kun kitaraansa kiuru lyö,
mut viel´ ei pääskyn aika.

(V.A.Koskenniemi runosta Toukokuun laulu ens. säkeistö)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti