21. toukokuuta 2020

KAIKENLAISTA MUISTUU MIELEEN

Helatorstai, helluntai, juhannus. Ihan melkein kesää. Aurinkoa ainakin, puiden lehdet kasvavat, linnuilla näkyviä lemmen puuhia. Sain postikortin, jossa kuvapuolella Modiglianin neljä naisen päätä pitkine kasvoineen ja kauloineen. Neljä vuotta sitten oli Ateneumissa komea Modiglianin näyttely ja tietysti kävin. Muistui taas mieleen poikien kepponen. Olivat veistelleet Modiglianin patsaita muistuttavia ja tekivät ne vanhan näköisiki. Upottivat Modiglianin syntymäkaupunki Livernon kanavaan. Löydettiinhän ne ja kaupunki ja koko taidemaailma oli onnesta sekaisin. Myös kepponen huomattiin. Pojat saivat mainetta, kunniasta ei olla varmoja.

Laadin sekä R:lle että A:lle vastauksia sähköposteihin. A:n Maggy-koira on sairastunut nivelrikkoon. Lääkäri määräsi rohtoja ja huomasi koirassa muitakin vaivoja. Toivotaan Maggyn tulevan parempaan kuntoon ja jatkavan elämää vielä kauan. Tunnen A:n huolen, koska minullakin on ollut koiria.

Kaupassa kävin. Ihmisiä entistä enemmän. Kuin ei koko koronaa olisikaan. Varsinkin ulkomaalaistaustaiset ohittivat senttien päästä. Turvavälistä ei hajuakaan. Oli jo yleensäkin vaikeaa pitää välimatkaa ihmispaljouden vuoksi.En kovin kauaa jaksanut minäkään kieppuilla siksakkia, joten kuljin miten kuljin. Steppailin Herkkuun asti ja ostin pakastimeen ahvenen ja kampelan fileitä. Kuningaskampela oli kampela. Kysyin kalakauppiaalta, mistä nimi. Ei tiennyt. Itsekseni arvuuttelin, jos siitä kun Hollanti on kuningaskunta ja kampelat Alankomaiden meriltä? Joku nimi pitää kalalle antaa. Pelkkä kampela ei riitä, kun niitäkin useaa lajia aina ruijanpallaksesta alkaen. Olen aina kampeloiden mausta pitänyt. Suomalaiset kalastajat kuulemma pitävät sitä roskakalana.

Italiasta tuli pitkä kirje. Matkaa teki toista kuukautta. Siellä ollut alusta lähtien tiukemmat karanteenisäännöt kuin Suomessa. Ystäväni S-L ollut jo puolisonsa kanssa pari kuukautta neljän seinän sisällä. Pieni ulkoilu tapahtuu kuitenkin omalla terassilla. Aikuinen poika asuu kotona ja toimittaa kaikki asiat. S-L kuulemma suosituksen mukaan pitää kotinsa puhtaana. Tunnen hänet ja tiedän, että se ei ole pelkkää sanomista, vaan moppi heiluu päivittäin. Tästä tulikin mieleen, että pitää varata aika hammaslääkäriltä ja imuroida täälläkin jonain päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti