30. joulukuuta 2016

NAKKIA MAARUUN

Jaahas, huomenna viimeistä viedään. Kaupunki järjestäytyy moniin tapahtumiin. On liikennejärjestelyjä, kansa ostaa ilotulitteita, Suomella on synttärit. Minä en tee mitään asian eteen. Saas nähdä, valvonko edes vuodenvaihteeseen asti. Lähikaupassa oli erityinen nakkimakkaratiski. Onko nakki uudenvuoden ruoka? Ihmiset ostivat nakkeja. Minä kävelin ohi. En yleensäkään ole näiden makkaroiden ystävä. Pienenä tykkäsin Tukholman hot dogeista. Niissä oli jumalattoman pitkä nakki sisällä kaikkine tykötarpeineen. Se roikkui kummastakin päästä reilusti ulos. Toinen herkku Stockholman kaupungissa oli minulla noihin aikoihin katkaravut. Niitä oli hauskaa kuoria. Tykkään niistä vieläkin. Sen sijaan "kuumat koirat" ovat taakse jäänyttä elämää.

Eilen siis saapastelin kauppaan. Vielä ei suurempaa ruuhkaa vuoden 2017 kunniaksi. Kassoja jo varmuuden vuoksi tavallista enemmän. Mammaraisia hedelmäpelien kimpussa ja joku sujahti Alkoonkin. Pitäähän ainakin kuohuviinipullo auki poksauttaa vuoden vaihtuessa uudeksi.

Yksi joulukortti tuli vielä. Ei se Posti saanut kaikkia tuoduksi ihmisille, vaikka niin sanoi. Yhä ihmettelen sitä, että jos mennään Postissa kolmeen jakelupäivään viikossa, niin mitenkäs ne ihmiset ehtivät maksaa laskunsa, kun se joillekin aivan varmasti tulee paperisena ja nykyisin viikon varoitusajalla? Paperilaskut jäänevät silloin kai historiaan. En pidä tästä tulevasta systeemistä, kun laskujen maksaminen muuttuu niin että kaikki pakotetaan käyttämään tietokonetta tai/ja älypuhelinta. Minua ei ole yhtään häirinnyt se, että laskuja maksaessani viivaan  yli tunnuslukunumeron pankista saamaani tunnuslukukorttiin. Jos ei ole älypuhelinta, olen ymmärtänyt, että pankki antaa jonkunlaisen vempaimen vastineeksi, josta näkyy tunnusluku. Kyllä siitä taas polemiikkia syntyy.

Naapuri noitui roskiksella pakkasten tulemista. Jäätä ja liukasta. No, en sanonut mitään, mutta ajattelin, että talveahan tämä on ja 60-70 leveyspiirin kieppeillä. Totta maar kuuluu pakkaselta näyttää. Se vaan nyt on semmoista täällä ja on ennenkin ollut. Haloo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti