12. elokuuta 2024

VILUTAUTI

 Juonko enemmän kuin kolme kupillista kahvia päivässä? En juo. Eikä pidäkään, koska Advent Health-keskuksen tutkija Kelsey R. Sewell Helsingin Sanomissa on sitä mieltä, että kohtuuton kahvin juominen heikentää älyn toimivuutta. Eikä kukaan halua tyhmistyä. Eräs nyttemmin joukostamme poistunut  ystäväni lipitti taatusti enemmän kahvia kuin kolme kupillista päivässä. En huomannut hänen älynsä kuitenkaan heikentyneen. Ehkä vaikutus on yksilöllistä. Juonkin tässä parastaikaa aamukahviani ja toisen kupillisen lounaani jälkeen. Pieni kupillinen espressoa. Kun seuraa kaiken maailman tutkimuksia, niin ihmiselle ei ole oikeastaan mikään asia ravinnollisesti hyväksi. Punainen liha? Sushit? Makkarat? Yleensä sokeri ja rasva ja varsinkin yhdistettynä. Täytekakku? Paras neuvo: kohtuus kaikessa.

Poden flunssaa. Se iski aivan puskista eräänä päivänä. Pöpö tarrautui kiinni ja pitänee minua nyt nuhaisessa otteessaan yskimisen lisäksi. Lämpöä en ole mitannut, eikä siltä tunnu. Tänään olo himpun verran parempi ja yökin meni rauhallisesti. Paperinenäliinat alkavat huolestuttavasti loppua. Onneksi on talouspaperirullia. 

Yritin katsoa olympialaisten päättäjäisiä Pariisissa. En katsonut. Silmät lurpallaan kömmin vuoteeseen ja jossain vaiheessa olin nukahtanut. Olivat varmaankin alkajaisten tapaan komeaa spektaakkelia. Kyllä ne ranskalaiset osaavat. Suomalaisten urheilijoiden mitalisaanti meni pieleen. Ei ensimmäistäkään. No, voiton ei pitäisi olla tärkein, vaan saada osallistua yhteen suurimpaan urheilutapahtumaan. Mutta tietysti jurppii, sehän selvää kuin pläkki.

Huomenna olisi kömmittävä asioille. Katsotaan, miten flunssan kantti kestää. Pitänee kaivaa esille se kuuluisa ja nykyisin unohduksissa oleva suomalainen sisu ja yskittävä kuuliaisesti hihaan. Minä kyllä mieluummin nenäliinan. Niitä onkin jokapuolella käden ulottuvilla.

Nyt menen takaisin peiton alle säälimään itseäni. Niistän mennessäni.

2 kommenttia:

  1. Paranemisia! En jaksanut minäkään katsoa olympialaisten päättäjäisiä. Harmitti. Voisivat näyttää uusintana päiväsaikaan.

    VastaaPoista