3. marraskuuta 2023

MARRASKUUN TORSTAIN BEAUJOLAIS

 Lipitän tässä samalla tätä naputellessani aamukahviani. Olo on ihan mukava ja maailma ulkona vielä pimeä. Ei pihaustakaan kuulu mistään.

Käppäilin eräänä päivänä  siihen parempaan ruokakauppaan. Ostin viipurinrinkelin ja panin palasina pakastimeen. Ostin muutakin, mutta mitäpä sitä tässä luettelemaan. Käytin toisen kerran elämässäni plussakorttia ja osasin taas. Jos kauppa olisi lähempänä, kävisin useammin. Ehkä hyvä näin. Ei tule heräteostoksia tehdyksi. Miten sitten käy, kun uusi ja hieno Alanya Market avataan täällä kotinurkillani? Ainakin ostan keittobanaaneja, joita en ole edes maistanut koskaan. Katsoin jo ohjeita, miten valmistetaan. Kaktusviikunat ovat tuttuja. Mikä ihana makumaailma minulle avautuukaan uuden myymälän myötä! Minua ei pitäisi päästää sinne.

Marraskuu on pimeä kuukausi, mutta kivaakin tapahtuu. Torstaina 16.11. tulee myyntiin Beaujolais Nouveau- punaviini,  se tuore vastikään kerätyistä rypäleistä. Olen joka vuosi ostanut, vaikka mikään harras viininjuoja en olekaan. Joskus lasillinen Proseccoa tai jos tilanne vaatii, niin samppanjaa. Tämä koko maailmanlaajuinen tapahtuma uuden Beaujolaisin kohdalla on niin hupaisa, että menin heti leikkkiin mukaan. Viini tulee kaikkialle samaan aikaan ja varsinaiset alan tuntijat jonottavat jokavuotista uutuutta. Jotain leikkimieltä vakavanakin aikana.

Omar Khaijamin sanoin: 

"Siit´ asti kuin on taivaall` ollut Venus- tähti, kuu
parast` on viini, mit` on nähty, mit` on saanut suu.
Ain` ihmettelen kauppiaita viinin, sillä sijaan kas
sen, mitä myyvät he, mik` oivempaa on ostaa muu!"
2 kommenttia:

  1. Hyvä kun muistutit tuosta Beaujolais Nouveau-viinistä. Minä olen ostanut sitä myöskin monen monta kertaa seuraavan viikonlopun ruokaviiniksi.

    VastaaPoista