12. marraskuuta 2023

HITUNEN TURKKIA

 Täällä taas. Huomenta. Martti Ahtisaaren juhlavat hautajaiset vietetty, arvovieraat katsastettu, harras tilaisuus ohi. Hyvää matkaa presidentille, sanon minäkin.

Show must go on ja tänään tanssitaan. Kuka lähetetään kotiin, näemme illalla. Tuskin maltan odottaa. Lotossa minulla tavanomaiset kaksi oikein. Mikä siinäkin on niin vaikeaa? Asun siis edelleen täällä periferiassa ja yhä suunnitelmissa mennä Ateneumiin. Uusi ja eho Alanya Market sentään nähty ja hyväksi havaittu. Ostin ja paistoin keittobanaaneja. Tulihan koettua. Koko päivä menisi tässä 2000 neliön kaupassa, jos mielii kaikkeen tutustua. Tutustuin vain pieneen osaan. Menen uudestaan, mutta keittobanaaneja en enää osta. Toisesta laiton chipsejä ja niitä illan mittaan narskuttelin. Turkkilaiset ovat matoja tekemään marmeladikarkkeja ja ne olivat todella hyviä. Koska olin reilusti avajaisruljanssin jälkeen, oli hyvää tilaa siellä pasteerailla. Sitruunamarmeladi yllätti. Purkissa oli kokonaisia sitruunan kuoria. Tätä kauppaa lähemmäksi Turkkia en pääsekään. No, Kyproksessa olen ollut.

Luen vanhaa Christien kirjaa mitä huvimajassa oikein tapahtui. Vielä ei ketään murhattu, mutta rouva Olivierin kutsumana Hercule Poirot on odottavalla kannalla. Taatusti joku tapetaan. Leffan olen nähnyt ja autuaasti unohtanut, onnekseni, kuka on tappaja. Kafkan ja Hemingwayn kirjat vieläkin kesken. Pitäisi poiketa kirjakauppaan. Haluan jonkun pokkarin lisäksi ensi vuoden kalenterin, koska luultavasti tulen sitä tarvitsemaan.

Ensi viikolla luvattu talvisempaa säätä. Ei ehkä enää tarvitse pohtia ulos mennessä: nilkkurit vai saappaat? Pieni lumikerros ei olisi pahitteeksi. Kahlauskorkeuteen kiitos ei. H:n olen ajatellut kutsua kahville ennen kuin hän katoaa moneksi kuukaudeksi muille maille lämpöön ja aurinkoon. Eikä se ole Espanja. Minäkin katoaisin, jos olisi mahdollista. Olisihan se poikaa! Ajattelisin vain ähäkuttia Suomen ystäville, jotka joutuvat nostamaan kaulusta pystympään ja panemaan villaa ylle. Mutta kun ei, niin ei. Näillä eväillä täällä ja ihan tyytyväisenä.

Hyvää isänpäivää kaikille isille. Liput salkoon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti