22. marraskuuta 2023

LUMIMYRÄKKÄKÖ?

 Luvattiin lumimyräkkää. Ei tämä, jota nyt juuri ulkona tapahtuu, ole mitään myräkkää. Lunta satelee erikokoisin hiutalein hiljakseen vailla minkäänlaista myräkkää. Ehkä myöhemmin saamme nähdä luontoäidin mahtavan näytöksen.

Olen aina pitänyt tenniksestä, vaikka itse en ole pelannut. Nyt menossa Espanjan Malagassa Davis-cup ja kuinka ollakaan eilen: Suomi nelinpelissä välieriin. Lyötiin Kanada. Herrat Harri Heliövaara ja jo samana päivänä pelannut kaksinpelin Otto Virtanen panivat voitokkaasti kampoihin maailmanmestari Kanadaa vastaan. Vastustajan puolella pelin jälkeen alkoi sadella syitä, miksi peli meni päin männikköä. Ja ne syyt eivät olleet kovin urheilijamaisia. Suomalaiset yksinkertaisesti pelasivat paremmin, niin se meni. Perjantaina välierä joko Australiaa tai Tshekkiä vastaan.

Parvekkeella ovat vielä kesäkukat. Olisi korkea aika ottaa pois, ennen kuin jäätyvät purkkeihinsa ja sitten pitää sulatella. En ole vain tullut ottaneeksi. Josko tänään? Eilen menin kauppaan ja tein virhehankinnan. Keksilajitelman. Syödä nakersin tennisottelun aikana, joka heti kostautui painossani runsaan kilon verran. Äkkiä se tulee, mutta hitaasti menee. Ei kuin niskasta kiinni ja tahdonvoimaa!

Seurustelen yhä kirjailijoiden kanssa. Se onkin hauskempaa kuin kertoa lukevansa. Menossa edelleen Merete Mazzarella, joka puolestaan seurustelee milloin Bo Carpelanin, Henry Millerin, Albert Camusin ynnä muiden kanssa. Myös naiskirjailijoiden kuten esimerkiksi Märta Tikkanen ja Ulla-Lena Lundberg. Ja minä nautin seurustelusta Mazzarellan kanssa.

Ei vieläkään myräkkää. Hiutaleita leijailee taivaalta ja pihalla paljasta maata näkyvissä. Ei mikään kelkkailma. Tein eräänä päivänä ensimmäisen kerran broilerin jauhelihasta ruokaa ja tuli broileripyöryköitä. Maistoin ja kelpuutin. Tänään niitä lounaaksi. Suurin osa lautasesta on kuitenkin salaatin peitossa. Rakastan kasviksia. Muutama pallukka vielä keitettyä kukkakaalia lisukkeeksi. Ei mitään keksejä tänään, jälkiruoaksi kupponen espressoa. Buen apetito! kuten Malagassa toivotetaan Davis-cupin ruokatauoilla.


2 kommenttia:

  1. Nautin viestistäsi! Näkökulmasi lisää aiheeseen syvyyttä. En malta odottaa sinulta enempää.

    VastaaPoista