28. huhtikuuta 2022

TEEHUONEEN EKSOTIIKKAA

 Tilasin satsin kahvikpseleita. Sain suomenkielisen palvelun, mkä oli hvä asia. Joskus menee kielikylvyksi, vaikka painan vimmatusti ykköstä. Nykyajan puhelut eivät suju ilman jatkomumeroiden painelua. Tahmatassut voivat olla pulassa. Sain tilaukseni tehtyä ja nyt odotan postin ilmoituta päästäkseni pakettini noutamaan. Muuta tähdellistä en sitten tehnytkään.Juttelin kyllä pitkät tovit puhelimessa. Eikä kukaan ystävä- ja tuttavapiirissäni ollut kuollut, ja yhtäkkiä tämä asia jäi seuraavan varjoon. Sotaisan naapurimaamme ulkoministeri Sergei Lavrov väläyttelee kolmannnen maailmansodan uhkaa. Voin ihan huonosti. Mikä ihmeen vimma on alkaa riehua noin suuressa mittakaavassa? Eivätkö älykkäät silmäätekevät tosiaankaan pysty selvittelemään välejään ilman aseiden kalistelua? Minne sitten meikäläinenkin joutuu? Harmiton naisenpuoli, jonka henkikulta ei vihollisessa herätä edes sääliä. Nirri vaan pois ja seuraavan kimppuun. Meni taas vähäisetkin yöunet!

Jos haluaa mennä arabialaiseen teehuoneeseen, ei tarvitse matkustaa Eurooppaa pitemmälle. Riittää Espanjan Alicante. A oli ollut ja hekumoi kokemuksestaan minulle kuvin ja sanoin Carmen del Campillo Casa Morscasta. Katselin sekä A:n lähettämät omat valokuvat kuin teehuoneenkin, luin kaiken mahdollisen tästä salaperäisestä ihastuttavasta paikasta. Paras aika mennä nauttimaan vaikka minttuteetä juuri ennen auringonlaskua. Käyskentelin teehuoneen sisätiloissa sekä puutarhassa, jossa riikinkukkoja Kaikkialla huokui syvä lämpö, eksotiikka ja hillitön halu päästä paikan päälle itse toteamaan tuo kaikki ihanuus. Lista senkuin pitenee seuravaa elämääni varten.

Verikokeen tulokset melkein tyydyttivät tohtorin. Pientä muutosta lääkitykseen. Kotimatkalla ostin hedelmiä ja näkkileipää. Tänään lounaaksi maustettua porkkanakeittoa. Lihaton päivä. Roskiskeikkaa tässä tuumailen, mutta en ole varma pääsenkö tuumasta toimeen. Pitäisi imuroidakin. Pitäisi ja pitäisi. Vappusuunnitelmia? Ei todellakaan. Kesäsuunnitelmia? Ei niitäkään, paitsi 12.6. Espalle. Jos kysytään syyssuunnitelmia, niin on. Uusi englannin kurssi. Joku voi ajatella, mitä enkulla, kun ei matkusta? Mutta minähän kuljin Kiasmassa  Riemukaaren alitse ja sen oli taiteilija ajatellut itse kunkin henkilökohtaiseen käyttöön juuri sillä hetkellä, kun kaaren läpi astelee. Tähtiportista meneminen tarkoittaa kulkemista kohti "turvallisempaa maailmaa". Minun kohdallani se voi tarkoittaa englannin kielen tarpeellisuutta. Tulee turvallinen olo, jos Lontoon Sohossa puhuu englantia. Eikä ne edes härmän kieltä siellä ymmärtäisikään. Tämä Helsingissä oleva Riemukaari takaa sen, että Pariisiin ei tarvitse ainakaan riemukaaren takia lähteä. Kotinurkilta löytyy yhtä sun toista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti