30. toukokuuta 2024

TAVANOMAISTA

 Kävin Stadissa. Metrossa mies möi six packia kympillä. Eikä takuulla ollut myyntilupaa. En nähnyt kenenkään tekevän kauppoja. Tuli toinen mies, jonka lapussa luki, että hän tarvitsee rahaa äitinsä hoitoon. Hän ei puhunut mitään kenellekään. En nähnyt kenenkään avustavan hänen äitiään. Muuten oli tavanomainen metromatka.

Tein ostokseni ja tulin kotiin. Matka oli edellistä tavanomaisempi. On mentävä taas Stadiin, koska haluan erään ostokseni palauttaa kauppaan. Ostin kirjojakin, mutta niistä ei ole palauttamiseen. Toinen on Minna Lindgrenin kirja ja toinen Kari Hotakaisen. Luen jo ensin mainittua. En saanut Rosebudissa leimaa korttiin, koska olisi pitänyt ostaa kolme pokkaria. Ostin kaksi. Minusta tämmöinen pakko-ostaminen ei ole reilua.

Yksi voikukka pihalla on jo lampulla. Mietin, mikä sen olisi voinut aiheuttaa, koska kaikki muut voikukat ovat juuri puhjenneet kukkaan. Mietintäni ei tuottanut tulosta. Päätin unohtaa koko asian. Kukassa on jo moni muukin. Pihlajat suorastaan rehvastelevat. Ja lämpöä piisaa. Tuulettimet surisevat ja parvekkeella on suorastaan tukahduttavaa, kun illalla käyn kastelemassa kesäkukat. En saa parvekelaseja auki. Joku vika. 

Tänään, kunhan päivä urkenee, lähden taas likkeelle. En vielä Stadiin kuitenkaan. Jos vaikka huomenna. Metroon tulee ensi kuussa muutoksia. Sillä ei pääse kesän aikana Helsingin yliopiston asemaa pitemmälle. Aseman nimi oli ennen Kaisaniemi ja minäkin purnasin vaihdosta. Muutettiin silti. Aion vaihtaa jo Hakaniemessä ratikkaan, jolla pääsen Aleksille. Tekevät Rautatien asemalla remppaa, eivätkä junat aja sen ohi. Vasta syksyllä pääsee taas normaalisti ajelemaan.

On aamuyö ja jälleen heräsin kesken kaiken. Valoisaa ulkona ja aivan hiljaista. Menen takaisin vuoteeseen. Hyvää huomenta silti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti