21. elokuuta 2011

KIUKKUA ILTAMYÖHÄLLÄ

Pitää oikein panna kirjoittaen näin myöhäisillassa,kun niin riepoo taas tämä homo sapiens.Oltiin päivällä pihalla puolison kanssa.Ykskaks näin kahden tyystin vieraan miehen hiippailevan tieltä poikettuaan paikalle ja alkavan kantaa pihapöytää pois.Kysyin,että mihinkäs te sitä viette? "Naapuripihaan",sanoivat. Miksi? Ja ihan noin vaan ilman lupaa.Selitin talojen olevan omia taloyhtiöitään,etteivät pihapiirit todellakaan ole jokapojan oikeuden ulottuvilla niin kuin sienimetsässä on tapana.Kukin talo on itsellinen talo omine isännöitsijöineen,huoltomiehineen,nurmikoineen ja pihakaluineen ynnä muine tavaroineen.Kieltäydyin luovuttamasta pöytää,vaikka selvisikin,etteivät olleet aivan varkaissa,vaan ainoastaan luvattomasti ottamassa pöytää omiin tarkoituksiinsa.Mikä ero siinä on?

Hämmästyin kovasti tämmöistä käytöstä.Että tuosta vaan vieraaseen pihaan,pöytä kainaloon ja menoksi.Kertoivat heillä olevan pippalot omalla pihallaan ja olisi tarvis yhtä pöytää,kun on "iäkkäitäkin ihmisiä tulossa".En antanut.Kiukustuin vain lisää.Minäkin olen iäkäs ja minulla on halvaantunut iäkäs mies,mutta en totisesti tätä ihmisille tuputa odottaen saavani oikeuksia ottaa toisten tavaroita ilman lupaa omiin tarpeisiini.Shit.Uskoivat ja poistuivat jupinoiden kera ja hyvin tien toisella puolella heidän pihallaan sujuivat juhlat,vaikka meidän pöytä ei siellä ollutkaan.Heillä on muuten omakin pöytä ja penkit! Hakisinko huomenna yhden penkin meille? Pöytää en jaksa kantaa.

Talossa,josta nämäkin miehet olivat,on muutenkin outoa väkeä asumassa.Sieltä käydään matot tampaamassa meidän mattotelineellä,vaikka on omakin.Samassa talossa asuvat ne kissaihmiset,joista olen kertonut,jotka ulkoiluttivat eläintään meidän talon lasten hiekkalaatikossa.Syy oli se,kun "lapset tykkäävät,kun kissa on samassa laatikossa".Heilläkin on hiekkalaatikko.Miksi eivät ulkoiluttaneet kissaansa siinä? Lapsiakin on.Heidän talosta käydään tupakalla meidän pihalla,kun "on rauhallista ja mukavaa täällä istuksia".Kuinkahan moni heiltä käy täällä tupakilla? Ja nyt tämä tämänpäiväinen varkaus.Siltä se nimittäin minusta näytti ja ihan keskellä kirkasta päivää.Tuosta vaan.Enhän aluksi tiennyt tarkoitusta luvattomaan haltuun ottoon enkä sitäkään,saammeko pöydän takaisin.Meiltä on viety pari kertaa sekä pöytä että penkki eikä takaisin tuotu.Edelleen kysymys kuuluu: mikä ero on varkaudella ja luvattomalla haltuun ottamisella?

No,tämä piti kertoa,että voin mennä nukkumaan,kun olen saanut puhista.Kaikenlaisia ihmisiä tässä homo sapiens-lajissa on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti