2. kesäkuuta 2011

HELATORSTAIN HELKYNTÄÄ

Varikset terrorisoivat ohikulkijoita Säätytalon nurkilla.Poikashoito linnuilla on saanut aikaan aggressiivisen käytöksen.Hoivavaisto jyllää.Muutkin kuin linnut käyvät kimppuun.Ben Zyskowiczia oli häiritty eilen hänen kulkiessaan Kimmo Sasin kanssa Espaa pitkin.Mieshenkilö oli nimitellyt ja yrittänyt lyödä.Ei ihme,että eduskunnan väkeä on kehoitettu käyttämään taksia.Hallitusneuvottelut eivät oikein suju.Saas nähdä mitä siitä tulee ja tuleeko ylipäätään.Näyttöä pitäisi jo olla.Sisustusarkkitehti Jouni Leinon vihreät Helsinki-valtaistuimet ovat saaneet tuta kovia Hakaniemessä.Muutama näistä kovinkin raskaista kaupungin Oon kaupungissa-taidetapahtumaan liittyvistä tuoleista paiskattiin mereen.

Mikä ihme meitä suomalaisia vaivaa? Olemmeko ihan oikeasti toisista jälkeen jäänyttä junttikansaa,jolla on hillitön halu rikkoa ja hävittää yhteistä ja toisen omaisuutta ja hyökätä syyttä ihmisten kimppuun? Minulle on turha joka käänteessä toistaa "nuorison voivan huonosti". Se on suomalaisessa luonteessa.Me olemme kummallisia. Että tämmöisiä uutisia heti aamutuimaan tänään helatorstaina.

Seiska-lehti tipautti näytenumeron postiluukusta.Kertovat,että tulen saamaan mahtavan Seiskan tarjouksen lähipäivinä ja että minun pitää tarkkailla postiani.Luultavasti en tarkkaile sen kummemmin kuin ennenkään ja mainokset yleensä panen tutkimatta paperinkeräykseen.Paitsi eilen tämän Seiskan.Päätin perehtyä lehteen.

Anneli Auer,mahdollinen murhaaja,penää korvauksia kärsimästään henkisestä ja muustakin kidutuksesta.Matti Nykänen voi huonosti ex-vaimostaan ja Ruotsin kuningas on myös aiheena lehdessä viimeaikaisten oletettujen skandaalien valossa.Sitten näytetään Beberly Hilssistä,miten Hilton-suvun miljonäärit asuvat.Ihan hienosti asuvat.Rahalla saa ja hevosella pääsee.Koko aukeama on myös tarinaa siitä,miten erään Markuksen selän välilevy on repeytynyt.Vaikka tämä on tietysti ikävä juttu,niin koko aukeama! Ketä suoraan kysyttynä nämä asiat kiinnostavat? Lehdessä kuva kuvan perään,präntti alla. Onko tärkeää tietää,mikä amuletti on Michael Jacksonin lasten kaulassa? Amuletista oli lähikuva! Pohditaan sitäkin,kuinka erään miespuolisen näyttelijän musta silmä on niin pian kadonnut.Kun muilla,jotka ovat kävelleet kaapin ovea päin,sen paraneminen kestää paljon kauemmin. So what!!! Ainoa,mitä tarkemmin lehdessä katselin,oli vanhan ystäväni vuosikymmenten takaa Pirjo Bergströmin hautajaisista kuvia.Pirjon poislähdöstä tieto tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta.No,jos mahdollista,on hän nyt Matin luona.

Seiska kertoo olevansa Suomen suurin viikkolehti 211 707 levikillään.Perustettu vuonna 1992. No,ilmeisesti kansa kaipaa sensaatioita,skandaaleja,toisten ihmisten rääpimistä ja merkityksellistä tietämistä vastoinkäymisistä ja nimenomaan niistä.Nyt tutustuttuani lähemmin Seiskaan,täytyy tunnustaa,että luen Suomen Kuvalehteä mieluummin.

Seiskan ohella tuli postiluukusta myös Helsinki-info.Siinä sanotaan "perinteiseen helsinkiläiseen kaupunkikuvaan kuuluvat puistosyreeni ja koivunjalkapenkki".Allekirjoitan tämän.Koivunjalkapenkkejä on enää harvassa puistossa jos ollenkaan.Ruskehtavia ja koristeellisia on Espan puistossa,vaikka senkin miljööseen mielestäni sopisivat koivuaiheiset hyvin.Yleensä penkit ovat hiukan kolhon näköisiä maahan juntattuja istuimia,joihin ei voi edes piirrellä,kun ovat joskus rautaristikoista tehtyjä.Jos olisivat kauniita ja irtonaisia,lähtisivät kävelemään,kuten eräänä vuonna meidänkin pihalta.Sitten hankittiin niitä rumia.Pihasyreenistä puheenollen,mehän tiedämme sen rantautuneen Suomeen Suomenlinnan kautta joskus 1700-luvulla.Se on Helsingin nimikkokukka.Mahtaako kovin moni tietää sitäkään,että täällä on 36 erilajista poppelia? En minä ainakaan,mutta Helsinki-info tiesi kertoa. Lehti on pullollaan helsinkiläisiä kesätapahtumia,joista olen aiemmin tarinoinut ja jonne aion miehen kanssa.Selvä kuin pläkki.Virka Galleriassa 1930-luvun Helsinkiä-näyttely.Sederholmin talossa Café Olsonissa kahvittelua tarjoomuksineen maamme ensimmäisen kotitalousopettajan tapaan.Espan lavalla toinen toisensa perään tapahtumia.Eritoten 12.6 Helsinki-päivänä,jolloin koko puisto pukeutuu syntymäpäivätytön 461v onneksi.

Mansikoita! Ostin eilen monta litraa.Niitä on jokaiseen lähtöön.Uskaltauduin espanjalaisia hankkimaan,kun heidän kurkuissaankaan ei nyt yhtäkaikki vikaa ole.EHEC-bakteeri aiheuttanut kuolemantapauksia ja toista tuhatta sairastunutta eritoten Saksassa.Kuumeisesti yritetään jäljittää paholaista. Miten olisi jonkunlaisen tahallisen saastuttamisen laita? Toivotaan että selviää.Meillä eletään ilman paniikkia ja syödään mansikoita.Saas nähdä,viitsinkö lähteä tänään miehen kanssa ulos.Ihan kuin laiskamato olisi asettunut minuun.Eilen olimme monta tuntia kaupungilla.Apteekista lisää soppapusseja.Kun edelleen olen sisäistynyt asiaan.

Mukavaa Helatorstaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti