9. helmikuuta 2020

ENSI YÖNÄ PUKUELEGANSSIA

Lumi tuli ja se suli. Luvattu eteläiseen Suomeen entistäkin lämpimämpää, kun "jättimatalapaineen" lonkerot yltävät Suomeenkin. Niin että jätetään ne talven haikailut sikseen.

Suomalaisesta tuli perjantaina ilmoitus, että Heidi Mäkisen uusi kirja on jo noudettavissa. Haen ensi viikolla ja sitten ei tarvitse miettiä, mitä kirjaa lukisin. Ensi yönä olisi mahdollista katsella muotia punaisella matolla ja siinä ohessa Oscar-gaalaa. Jos jaksaa. Voi alkaa nukuttaa ja voi alkaa nukuttaa. Joskus nämä mekkonäyttäjäiset saattavat kyllästyttää.

Lotossa ei tullut edes kymppiä. Asuminen täällä jatkuu. En enää viitsi katsella Skattan myytäviä asuntoja. Ohitan senkin miehen tyynin mielin metron sisäänkäynnin luona, joka kauppaa Chanelin parfyymiä "alkuperäisessä" pakkauksessa. Käy aina kimppuuni. Kai joku ostaa, kun väärennösten tehtailu kannattaa.Soitin muuten tämän taloyhtiön rempan työnjohtajalle ja kysyin minä päivänä hissi ei kulje. Kerroin tiedotteessa  lukevan vain "ensi viikolla". Ei riittänyt minulle, koska on kantamusten kanssa  päästävä neljänteen asuinkerrokseen ja se tarkoittaa oikeasti viidennettä kerrosta. Hissi on poissa käytöstä huomenna eli maanantaina. Miksi sitä ei mainittu tiedotteessa? Talossa on seitsemän kerrosta ja ylimmässäkin asutaan. Omaan kerrokseeni kävelen, mutta en kantamusten kanssa. Tulee mieleen aika, kun puoliso oli Meilahden sairaalassa ja kävelin jokikinen päivä viidenteentoista kerrokseen. Klaustrofobia oli silloin pahimmillaan. Tiedä sitä, kävelisinkö enää? Toisaalta, pakon edessä ihminen venyy ja saa outoja voimia.

HAMissa avautunut Vilho Lammen näyttely. Lampi on Pohjanmaan lakeuksien maalari, latojen kuvaaja Juhani Palmun sielunveli. Sinebrychoffiin menen ensi viikolla M:n kanssa ja ehkä myöhemmin uudestaan K:n seuraksi. Kiasmassa uusi näyttely kuun lopussa, samoin Ateneumissa Natalia Goncharovan teoksia. Tämä näyttely ollut ennen Ateneumia Firenzessä ja Lontoossa. Niin että kyldyyriä piisaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti