18. helmikuuta 2020

POSTIVARKAUS

Kaupassa eilen, appelsiineja, vesimelonia, hallaimia ja mansikoita. Ostoskeskuksessa hiljaista. Äänekkäät koululaiset mutkamäissä pohjoisessa. Panin postilaatikkoon Italian kirjeen ja toivon sen pääsevän perille. Edellinen ei päässyt. Millä perusteella postissa joku vie kirjeen?  Vaikuttiko tämä C4-kuori epäilyttävältä? Sisällä oli lehtileikkeitä, mutama brosyyri ja kirjoittamani kirje. Hiukan harmittaa. Vain se lohduttaa, että avaaja sai pettyä: ei rahaa eikä kokaiinia.

Soitin L:lle, ennen kuin starttaavat Etelä-Afrikkaan. Kuukausi siellä. On kuulemma syksyaika. M lähtee miehensä kanssa Belizeen. Minä menen Stadiin ensi viikolla ja olen muutaman tunnin. Menisin mieluummin Afrikkaan tai Belizeen.

Minna viettää häitään lukemassani kirjassa Rouva C. Paras ystävätär ei tullut häihin, kun olisi tahtonut itse olla rouva C. Minnan isä toivoi vävykseen omaa kauppa-apulaistaan, että kaupan tulevaisuus oli taattu. Minna tahtoi lehtori Canthin seminaarista. Minustakin se oli parempi vaihtoehto.

Passi on uusittava. Pitää mennä valokuvaamoon. Katselin kyllä vanhoja kuvia, jos yrittäisin niillä. Toisaalta valokuvaamo hoitaa aika pitkälle passiasiaa, lähettää kuvan poliisille jne. Aionko matkustaa? Sitä ei tiedä susikaan, mutta käytän passia todisteena henkilöllisyydestä. Pitää monissa paikoissa todistaa.

Lähden tästä Emmerdaleen. Olen siellä puoli tuntia miinus mainokset.  Hyvää iltaa.
4 kommenttia:

 1. Viimeisistä lauseista tuli hauska olo. Sieluni silmin näen sinut Emmerdalen kylätiellä matkalla pubiin. Toivottavasti löydät hyvää juttuseuraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aulikki. Emmerdale on ainoa sarja, jota mahdollisuuksien mukaan seuraan. Onhan kylä kuulemma vallan turistinähtävyytenä. Sinne en menisi.

   Poista
 2. Hei!
  Voin vakuuttaa, ettei postissa (ainakaan Suomen postissa, tuskin Italiankaan) ku-kaan varasta kirjeitä. Olen ollut ko. laitoksella töissä nyt jo viidellä(!) eri vuosikymmenellä, enkä ole ikinä törmännyt moiseen pitkäkyntisyyteen. Sillä usko tai älä: kirjeet - ohuet tai paksutkaan - eivät yksinkertaisesti kiinnosta meitä työntekijöitä. Ne ovat vain paperia, joka pitää saada nopeasti pois käsistä, että saa työnsä tehtyä ja pääsee kotiin.

  Kirjeet voivat kyllä kadota, lajittelukoneen uumeniin tai hyllyn taakse. Joku ulkomaille menossa oleva lähetys saattaa jopa joutua väärään säkkiin ja jäädä sille tielleen. Se on tietysti ikävää, mutta inhimillistä. - senkin tiedän, että postilaatikkoihin on joskus murtauduttu, mutta asialla ovat olleet ns. ulkopuoliset tahot, ei Postin henkilökunta. Älä siis hauku väärää puuta!

  Hienoa kuitenkin, että vielä kirjoitat kirjeitä ja lähetät postia. Moni ei enää viitsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Anonyymi, katselet maailmaa liian ruusunpunaisten silmälasien läpi, mutta lojaalisuus on aina kaunista.

   Poista