25. heinäkuuta 2011

UUDELLA SIVULLA VANHOJA ASIOITA

Nyt on blogisivu hieno! Eikös olekin? Sen teki ystäväni P-D,toinen niistä tietokone-eksperteistäni ja joka on sen toisen vaimo eli puoliso.Kiitoksia hänelle.Nyt kelpaa sivulla käydä ihan näiden ainakin meille helsinkiläisille tuttujen kuvien takia.Se on juuri se kuva,joka tulee mereltä päin tulijoita vastaan.Kaunis kaupunki tämä helsinkiläisten Helsinki Itämeren tyttäreksi kutsuttu.

Aurinkoinen päivä urkeni heti aamusta,asteitakin enemmän kuin eilen.Luvattiin muistaakseni kaakosta päin lämpenevää.Eilisen viileät tuuloset vaihtunevat taas helteen kajoamiksi kosketuksiksi iholla.Eilen en viitsinytkään lähteä puolison kanssa pihaa pitemmälle.Istuin penkillä ja tunnustan,että tuli hiukan vilu.Mutta sitten sisäinen harmistus pani pökköä pesään,kun lasten leikkialueelta tepasteli taloon ja meidän portaaseen vastikään muuttanut rouva koirakultansa kanssa.Kysyin kohteliaasti,josko rouva on tietoinen,ettei sille alueelle eikä sen välittömään läheisyyteen ole kotieläimillä asiaa? Rouva tunnusti tietävänsä ja samalla veti jälkeen jäänyttä lemmikkiään pois hiekkalaatikon reunalta.Jaksoin pitää hymyä yllä ja kehoitin edelleenkin kohteliain äänensävyin häntä tutustumaan talon järjestyssääntöihin. "Pitäis tutustua",sanoi rouva. Shit,ajattelin,eikä tutustu tämä ihminen.

Nyt pääsenkin sitten semmoiseen asiaan kuin talonpoikaisjärki,joka tuntuu yhdeltä sun toiselta koirantaluttajalta pakkautuneen siihen osaan aivoja,jota ei käytetä.Jos sitä osaa käytettäisi,putkahtaisi sieltä hoksaus,että koira saattaa liraista hiekkalaatikon santaan tai ehkä paremminkin pykätä kakkaransa hiekan päälle.Koira tiputtelee hilsettä iholtaan ja erittäin allerginen lapsi alkaa voida huonosti käsitellessään koiran hilseen kyllästämää hiekkaa.Ja mitä helkuttia se koira tekee lasten hiekkalaatikossa tai koko leikkialueella? Sehän on eläin herrijee.Ei se halua istua keinussa tai käyttää hyväkseen liukumäen iloja.Se ei myöskään rakenna hiekkalinnoja tai aja muovitraktorilla hiekan pinnalla.Mitä se siis tekee tällä alueella? Onko todellakin niin,että jotkut koiranomistajat pitävät lemmikkiään ihmisenä ja sitä myöten sinä lapsena,jota ei ole koskaan saanut tai joka on jo lentänyt omille teilleen pesästä? Tästä syntyy ongelma,jos sen päästää överiksi.Koiraa pidetään ihmisen ehkä vanhimpana kotieläimenä.Sen latinalainen nimi on Canis familiaris.Ihmisellä on taas toinen nimi.Näitä ei pidä fanaattisimmankaan koiranrakastajan sekoittaa.

Sitäkään en ymmärrä,miten taloon muuttavat eivät yleensäkään ole lukeneet talon järjestyssääntöjä? Minut on yllättänyt se,että säännöissä kehoitetaan mm.olemaan häiritsemättä öiseen aikaan naapureita.Eikös tämäkin ole itsestään selvää? Maton tampaaminen on suoritettava siihen toimitukseen tarkoitetulla telineellä (???). Ei siis saa viedä pihalle omaa telinettä! Pihaa ei saa roskata ja jätepussit pantava jätehuoneessa oleviin laatikoihin. No,kun hiukan on vuosien aikana seurannut talossa asuvia,niin kyllähän nämäkin säännöt ovat tarpeellisia.Silti niitä rikotaan.Päivittäin.Ehkä se johtuu juuri siitä,että sääntöjä ei ole luettu ja talonpoikaisjärki uinahtelee sikeitä aivokopassa.

Tämmöiseen jeremiaditulvaan onkin hyvä tämänpäiväinen kirjoitus päättää ja panna puoliso kuntoon kaupungille menoa varten.Hyvää päivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti