7. joulukuuta 2023

TANSSIT TANSSITTU

 No niin, nyt on tanssit linnassa tanssittu, puvut arvosteltu ja vieraat ravittu. Katselin tiiviisti koko spektaakkelin aina Kämpin jatkotunnelmiin asti. Eihän tässä maassa muita tuon luokan juhlia ole kuin itsenäisyyspäivän gaala presidentin linnassa. Jotkut puvut ihastuttivat, mutta yksikään ei ainakaan minua vihastuttanut. Pieni kulmakarvojen kohotus saattoi joidenkin kohdalla tapahtua. Miehet osasivat varoa daamien laahuksia, eikä kamera ainakaan tallentanut kenenkään kompuroimista slöijän päällä. Yksi laahus oli ylitse muiden ja se oli todella pitkä. Aivan varmasti se kerättiin pienempään kokoon tungoksessa. Näyttävä oli kättelyjonossa. Minä riisuin arkimekkoni ja panin yöpaidan päälle ja menin nukkumaan katsomatta aivan loppuun asti Kämpin jatkoja. Luin hetken Giovanni Guareschin  Isä Camillo vauhdissa (WSOY 1969).

Löysin hyllystäni Isä Camillon ja tietysti olen joskus sen lukenut aikaisemminkin. Elokuviakin tuli nähdyksi, joissa papin roolissa loistava näyttelijä Fernandel. Kirjan kirjoittaja  Giovanni Guareschi panee Isä Camillon juttelemaan tuttavallisesti Jeesuksen kanssa ja paljon asiaa papilla onkin. Eikä Jeesus ole vastaamatta. Isä Camillolla on napit joskus vahvasti vastakkain vasemmistolaisuuteen kuuluvan kommunistijohtaja Pepponen kanssa. Jeesus yrittää hyssytellä Isä Camillon kiivautta, joka saattaa yltyä jopa potkuun Pepponen takalistoon.

Tänään pitelen lauhtunutta pakkassäätä kotona, mutta huomenna aikomuksena lähteä jouluruokaostoksille. Pakastimessa on taas tilaa. Cittariin asti käppäilen ja katselen samalla, onko ostoskeskuksessa edistytty suuren remontin kanssa, joka lupailee jopa kauppahallin avautumista ensi vuoden puolella. Sitten ei tarvitse ajella Hakaniemeen asti. Vanhaan kauppahalliin Kauppatorin kupeessa en edes mieli. Sen luonne muuttunut, pääpaino kaikessa muussa kuin ruokakojuissa, kuten vielä minun lapsuudessani oli. Äidin kanssa  kävin usein ja siihen matkaan ympättiin myös Unioninkadun The English Tearoomissa käynti.

Nyt hörppään aamukahvini loppuun ja menen suihkuun. Sitten kiipeän tikkaille ja otan yläkaapista jouluun kuuluvat tarvikkeet ikkunavaloja myöten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti