29. toukokuuta 2022

TÄNÄÄN RATKEAA

 Lätkäjännitys sen kuin jatkuu. Sohvaan on tullut kuoppa, kun olen samassa paikassa istunut tuntitolkulla jännittämässä. Tänään sitten maailmanmestaruus ratkeaa. Havis Amanda pannaan vanerin taakse ulottumattomiin kiipeilyhalukkailta. Hyvä niin, neito on jo hauras ja  iäkäs. Syyskuussa 1908 Ville Wallgrenin veistos näki Helsingissä päivänvalon. Se oli tuotu edellisvuonna  Ranskasta monessa laatikossa ja alettiin koota paikalleen. No, ja kauhistuksen paikkahan se oli. Ilkialaston nainen keskellä siveellistä kaupunkia, fyi. Paljastuksen jälkeen sitä käytiin tuijottamassa erilaisin tuntein. Fiinit kukkahattutädit häpesivät, eikä kahvitilaisuuksissa muusta puhuttukaan kuin siitä, miten alas on Helsingissä vaivuttu. Fy fan sentään! Tätä rouvat eivät ääneen sanoneet.

No, poikkesin aiheesta. Siis jääkiekkoa vielä tänään kahteen otteeseen. On järjestettävä koko päivän rytmi sen mukaan. Sitten elämä huomisesta taas normalisoituu. Menen kauppaan. Ostoslista on tavallista pitempi. Kestitsenhän vierasta ensi viikolla. Tarvitsen sinisiä lautasliinojakin eli servettejä. Ihanaa taas pitkästä aikaa nähdä vähän vaivaa!

Jääkiekko kuitenkin tämän päivän teema ja syön lounaani hyvissä ajoin ennen  kello kolmea, jolloin pelataan pronssiottelu Tshekki-USA. Illalla Suomi-Kanada. Herttinen sentään! Ja käy siinä nyt miten käy, asiaan kuuluu tavata torilla.

Kukat partsilla voivat hyvin. Annansilmät kasvavatkin ilokseni. Minulla kun ei ole viherpeukalon taipumuksia tippaakaan. Eikä niitä annansilmien kasvamiseen tarvitakaan. Aivan itse tempun tekevät. Minä sen kuin kastelen ja katselen.

Eilen vielä soitti eräs synttäritoivotusten kera. En edes täyttänyt mitään "pyöreitä". Ellei se ikuinen 25 v ole sitä. Vaikka ystävien rivit harvenneet, on heitä vielä. Siitä lämmin kiitos. Tästä juuri juttelin Italian ystäväni kanssa, joka myös soitti. Oli lähettänyt kortinkin, mutta koska se tulee, on toinen juttu. Minä kerroin paketista, jonka hänelle postitin. Saa nähdä, koska se saavuttaa Napolin seudun.

Hyvää lätkäpäivää!!!


2 kommenttia:

 1. Tunnustan. Olen käynyt kurkkimassa, joko olet palannut. Kiva, etttä olet!
  Yhtäkään lätkämatsia en ole tällä kertaa vielä katsonut. Mutta jospa tuon viimeisen sitten katsoisin minäkin.
  Niin, ja onnittelut syntymäpäiväsi johdosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, Seija, onnitteluista. Toivottavasti katselit jääkiekon finaalin. Jännittävä kuin mikä. Hyvää kesää!

   Poista