9. huhtikuuta 2025

TAATELEITA

 Oletteko maistaneet tuoreita taateleita? En minäkään koskaan, mutta nyt olen niitä ostanut. Kävin Alanyassa, siis sen nimisessä etnisessä kaupassa, ja siellä oli koko korillinen näitä ihmeitä. Mättäsin muovipussiin, punnitsin ja aloin sitten tutkailla mitä muuta ihmeellistä voisin ostaa. Menen uudestaan ja vallan ajan kanssa. Pitäisi olla joku myyjäasiantuntija mukana, joka selittäisi mitä ja miten mitäkin tuotetta käytetään. Kotona katselin taateleista tietoa netistä, eikä niitä noin vain syödä tuoreena. Kuivattuinahan ovat meille kaikille tuttuja ja silloin mahdottoman makeita. Nyt odottelen tuoreitten tulevan hiukan enemmän edes haukattavaan kuntoon.

Tänään on oikein iso ja pitkä ruokapäivä. Kunhan tästä pääsen liikkeelle alan valmistaa jälleen parsakeittoa ja nyt oikein kunnon parsakeittoa. Sen jälkeen siirryn Gertrudin jäädykkkeeseen. johon tarvitsen Digestive-keksejäkin. Tarvikkeet hankittu. Muutakin laitan, mutta toisena päivänä.

Ei muuten eilen liikuttukaan kovin kevyissä vermeissä ulkona. Eikä tänäänkään. Meteorologit povanneet kylmyyttä Suomeen. Mutta ei varmaankaan palele se amerikkalaisperhe, joka muuttanut presidentti Trumpia pakoon ihan Suomeen asti, kun Michiganissakin on joskus kylmää. On perin tyytyväinen muuttoonsa, eikä enää mene Yhdysvaltoihin kuulemma takaisin, kertoo HS. Minä haluaisin tietää, miksi juuri Suomeen? No, ehkä työn takia, jota mies on jo saanut. Tervetuloa vaan. Kannatan maahamuuttajia, kunhan ovat oikealla asialla.

Kaivoin hyllystä vanhan Erkki Toivasen kirjan Matkalla ranskalaisuuteen (2008). Monet ehkä muistavat Toivasen tv:stä, jolloin hän oli toimittajana ja ulkomaankirjeenvaihtajana Pariisissa ja Lontoossa. Selvästi puhuva kaveri, asiallinen, kiinnostava. Suruksemme kuoli vuonna 2011. Hyllystä ottamani kirja jäänyt sekin joskus kokonaan lukematta, mutta ei jää enää. Mielenkiintoista tarinointia, miten Toivanen kiinnostui Ranskasta kielineen päivineen. Olisinpa minäkin, kun nuorena Ranskassa kävin, osannut ottaa maan toisella lailla kuin otin. Nyt olisi kiinnostus aivan erilaista. Kiitos Toivasen, pääsen mukaan.

Nyt puri aktiivisuuden hammas. Ei kuin suihkuun, vaatteet päälle ja puolen kilon parsakimpun kimppuun.

2 kommenttia:

  1. En ole minäkään koskaan syönyt tuoreita taateleita vaan joskus niitä kuivattuja ja tehnyt niistä taatelikakunkin muutaman kerran. Kerrothan sitten miltä ne maistuvat kun olet maistanut.
    Melkoisen tuulisia päiviä on ollut täälläkin. Toivottavasti tyyntyvät ensi viikolla kun lämpökin alkaa taas kohota, koska noita puutarhatöitäkin pitäisi aloitella tekemään.
    Mukavaa jatkoa huhtikuulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole vieläkään maistanut ja tiedän, että tuoreina eivät ole oikein tarkoitettu syötäväksikään. Mutta kokeillaan, kunhan vaikuttavat kokeiltavilta. Mukavaa pääsiäistä.

      Poista