20. lokakuuta 2023

TAKAISIN RUODUSSA

 Hämmästyittekö? Kyllä se olen minä ja aikamoisen pitkän tauon jälkeen. Elämä kuljetti niin, että blogin pitäminen lopahti, mutta nyt olen taas ainakin väliaikaisesti ruodussa. Mitään tämän kummempia selityksiä en aio syyksi vaiteliaisuudestani kertoa. Hienoa jälleen tavata ja kiitos teille, jotka jaksoitte ystävällisesti ihmetellä poissa olemistani.

Viimeksi odottelin joulua täällä ja pian on tänäkin vuonna sen aika. Talvea pukkaa, pakkanen kolkuttelee ovella ja pikkukengät vaihtuneet tukevimpiin jalkineisiin. Ei silti, kotinurkilla eräs herraihminen ei anna periksi, vaan pasteerailee kesäiseen tapaan sortseissa. Tulee taatusti vilu.

Missään en ole matkustellut paitsi harrastanut aktiivista nojatuolimatkailua sekä näköradion ruudun että kirjojen välityksellä. Kielikurssit jätin myös, vaikka selailinkin mahdollisuuksia. Päätin pitää kielitaitoa yllä lukemalla englannin kielistä kirjallisuutta ja käynhän joskus kielikylvyssä Nespressossa. On muuten muuttanut Keskuskadulta Stockmannin tiloihin. Jos/kun Stockmannista tulee Lindex, revin minä pelihousuni, enkä anna ikinä anteeksi.Isoäitini, joka kävi jo ensimmäisellä Stockmannilla, tulee pöllyttelemään jäännöksiään Hietaniemen sukuhaudassa, jos tämä katastrofi toteutuu.

Miettinyt olen sitä, että onko ryppyvoiteissa perää. Vanha runoilijaystäväni vannoi jo ammoin Q10:n nimeen. Runoilulla ei ollut mitään sen kanssa tekemistä, mutta runoilijassa asui myös kaunis nainen. Silloin en tietystikään uskonut ryppyvoiteen ihmetekoihin, enkä muuten usko nytkään, vaikka ostin Q10-purkin. Tulokset? Hmmm, ei muutoksia, jos ei ryppyjäkään. Luen joka aamu purkin kyljestä "anti-wrinkle" ja olen uskovinani. Eräs toinen ystäväni, joka ei edes lue runoja, sanoo apteekin perusvoiteen ajavan saman asian. Olen siinäkin asiassa uskovinani.

Kerroin lukevani kirjoja. Ostan tilan puutteen takia pokkareita ja Tuomas Kyrö on päässyt pokkareihin. Luen Kyrön Mielensäpahoittajia ja tulen hyvälle tuulelle. Klassikkoja kaivan omasta hyllystäni silloin kun haluan kunnolla sivistyä. Tuppaa joskus unohtumaan. Sivistyminen.Nyt on menossa Hemingwayn tarinointia kuolemasta iltapäivällä. Ajankohta monelle härälle Espanjassa totinen paikka, vaikka joskus Kohtalo kääntääkin sen toisin päin, että matadorilla tutisee muletakin kädessä härän ollessa vahvempi osapuoli taistelussa. Hemingwayn aikaan härkätaistelut elivät kulta-aikaansa. Nykyisin monissa osissa Espanjaa ne ovat kiellettyjä. Ja se jos mikä on hyvä asia.

Tämä tällä kerralla oli tässä. Palaan asiaan. Tuntuu nimittäin vallan kivalta.


12 kommenttia:

  1. Tervetuloa takaisin! 👏
    Suosittelen seuraavaksi matkaksi Kerry Mahlerin Pariisin kirjakauppias.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos komentista ja kiinnostuin Kerri Maherin kirjasta. Pariisin kirjakaupoista sen lisäksi, että olen niissä piipahtanut, olen lukenut muistakin sikäläisistä kirjakaupoista muun muassa Nina Georgen Pieni kirjapuoti Pariisissa. Hyvää syksyä.

      Poista
  2. Huomasin kaivanneeni, iloinen sykähdys.

    VastaaPoista
  3. Kas, tämäpä yllätys! Mukava, kun palasit!

    VastaaPoista
  4. Ihanaa! Tervetuloa takaisin!

    VastaaPoista
  5. Voi mikä yllätys täällä olikaan, kun kurkkasin blogiisi. Ja tuo teksti, kuinka ollenkaan kaivannut kivaa tyyliäsi havannoida maailmaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia, Talvikki, kauniista sanoistasi. Lämmittivät.

      Poista
  6. Ihanaa. Tervetuloa takaisin. Olin jo luopua toivosta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa olla takaisin, Anonyymi. Kiitoksia ja mukavaa syksyä.

      Poista