3. heinäkuuta 2022

OLIKOHAN SIIPIJALKAINEN?

 Heinäkuuta mennään jo täyttä häkää. Kohtapuoleen koko kesä taputeltu. Hellettä vielä kai tovi, sitten ilmassa epävakaisuutta. Tervetullutta, luulen ma.

Luin lehdestä, että ihmisen kuivuminen helteellä tulee salakalavasti. Nipistin kiireesti ihoani, että palautuuko vai jääkö pystyyn. Palautui. Varmemmaksi vakuudeksi join kolme isoa lasillista vettä, jossa jäitä ja sitruunan viipaleita. Keittokin voisi olla näinä aikoina kylmää. Etsin reseptit myöhemmin. Vähällä syömisellä on pärjäilty. Kuumalla ei maistu. On helteen hyviä puolia. Hiukset eivät pysy kuosissa, kun yöllä hikoilee, vaikka ei ole kuin pelkkä lakana. Hikoilu on helteen huono puoli. Joskus menen parvekkeelle. Sinne ei mahdu vuode. Jos mahtuisi, nukkuisin siellä. Eräänä yönä jokin lensi nopeasti partsin ohi. Ilahduin. Olisiko ollut lepakko? Niitä oli paljon Katajanokalla, jossa minulla oli myös tapana istuksia öisin parvekkeella. Lepakot olivat tulleet jostain luolasta esille siihen aikaan kuten lepakoilla tapana on. Nahkasiivet läpsyttivät somasti. Joku kutsuu lepakoita "siipijalkaisiksi".

Odotan yleisurheilun mm-kisoja. Silloin on mukavaa valvoa, jos valvottaa. Kisat USAssa. Suorat lähetykset eivät meidän kannaltamme ole sopivaan aikaan. Kuinka korkealle hyppää Armand Duplantis? Onko mukana? Maailmanennätyskaveri.  Seiväs taipuu, taipuu ja singauttaa miehen riman yli huimassa kuuden metrin korkeudessa. Missä kulkee raja?

Katselen mielelläni tv:n ruudusta sarjaa "Lewis". Viipyilevää murhatutkimusta. Lewisin pari on älykkö, josta piti joskus tulla pappi. Tuli murhia ratkova etsivä. Sarja on uusinta kuten niin monet ovat. Kannattaa katsella uudemmankin kerran, jos ei ole muuta hommaa. Hyvää englantilaista elokuvan tekemistä.

Olen ahminut loppuun aprikoosit ja kirsikat. Mansikoita on vielä sekä yksi omena ja päärynä. Heti maanantaina torille. Silkkaa ylellisyyttä, että täälläkin on tori. Oikeastaan toripahanen, jossa muutama koju ja yksi valtava teltta täynnä mekkoja ja muuta kesävaatetta kympistä ylöspäin. En ole nähnyt asiakkaita, mutta en liioin liiku teltan ohi alvariinsa. Kaipaan Kauppatoria.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti