2. kesäkuuta 2010

MINUN KAUPUNKINI

Kesäkuu! "Kesäkuussa kesä tulee,tuulkoon vaikka mistä". Näinhän se on,tuulla saa ja yks lysti lännestäkö vai idästä,pohjoisen puolelta tai etelän suunnalta.Tänään taas lämpimämpää.Alakertaan olemme saaneet uudet naapurit.Eilen ahersivat pikkupatiollaan ja rouva lupasi istuttaa "paljon kukkia". Sydämeni hypähti ilosta.Meidän rapun tienoo onkin sen jälkeen taatusti talon kukkarikkain pihan puolella!

Surusanoma: Strindbergin kahvila Pohjoisespalla joutuu sulkemaan uksensa ensi syksynä.Kauppakeskus Kämp Gallerialla on suunnitteilla laajentua ja muuttaa oman lähitienoonsa.Kahvila saa mennä.Kahvila-asiakkaat kun eivät kauppakeskuksen johtajan mukaan oikein mene ostoksille,joka on kaupankäynnin edellytys.Kahviloiden paikka olisi kauppakeskusten uumenissa,jossa myös ostoshalu heräisi.Nyt ennenkuin muutostyöt alkavat,pannaan Strindbergin tilalle näyteikkunoita.Siispä viimeistä kesää viedään tämän kuuluisan kahvilan historiassa Helsingin Pohjoisesplanadilla.Ikävä tulee minullekin,sillä olen siellä monesti ollut.

Helsinki-viikko alkaa huomenna ja Helsinki-päivä on 12.6. Sederholmin talossa saa kahvia ja leivonnaisia 1700-luvun tyyliin viikon ajan alkaen 7.6. Suomenlinnan perustaja Augustin Ehrensvärd syntyi 300 vuotta sitten ja hänen kunniakseen kahvitellaan.Helsinki-päivänä on monenmoista ohjelmaa. "Stadi skiglaa skönelle" vanhoilla purjelaivoilla puoleksitoista tunniksi,ken haluaa mukaan. On taidetta sieltä sun täältä,on tanssia,musiikkia,teatteria,iloa ja riemua pääkaupungin syntymäpäivänä.Eikä kaikki suinkaan kaupungin keskustassa,vaan kantakaupungin ulkopuolella myös Pitskua ja Puu-Vallilaa unohtamatta.Espan lavalla julkistetaan Stadin friidu ja Stadin kundi.Ketkä mahtavat tänä vuonna saada nämä tittelit?

Helsinki-viikolla saamme Senaatintorille vieraaksemme ensi vuoden Euroopan kulttuurikaupungit Turun ja Tallinnan kaikkine tapahtumineen.Pitää änkeytyä miehen kanssa sinnekin.Kesä on meille aina ollut vilkasta aikaa.Mieskin tuntuu nauttivan kaikesta,minne sitten hänet lykinkin.Tungoksessa työntäminen ei herkkua ole,mutta siihenkin on vuosien aikana jo tottunut.

Vammaisten kohteluista on jälleen viime aikoina puhuttu ja kirjoitettu.Kaltoin kohdellut ovat avautuneet,minkälaisen vastaanoton ovat saaneet ravintoloissa yms paikoissa.Ikävin saatesanoin on ulos potkittu.Myöhemmin henkilökunta puolustaa huonoa ja anteeksiantamatonta käytöstään.Selittelevät luulleensa asiakkaan olleen vahvasti humalassa.Eivätkö nämä kerberokset ole elämänsä aikana kuulleet edes puhuttavan vammaisuudesta,joka voi näkyä pakkoliikkein,puhevaikeuksin,keinuvin käynnein jne? Järki on tallella ja se pelaa! Tässä kohdin toivon jälleen kerran,että tämmöinen ulosheittäjä joutuisi itse joskus elämänsä aikana samanlaiseen tilanteeseen samanlaisen kohtelun kohteeksi "luultuna humalaisena". Maailma on nuoria ja terveitä varten,eikö???

Miestäni en ole muulloin vienyt ravintolaan kuin päiväsaikaan,eikä ainakaan silloin ole ollut koskaan minkäänlaisia ongelmia.Meidät on aina toivotettu tervetulleeksi ja olen saanut pyytämättä apua.Jos toisin kävisi ja sisäänpääsy evättäisiin mieheni sairauden takia, asia ei jäisi tietystikään siihen.Olen jo tottunut taistelija niin sanoakseni ja käyn armotta kimppuun epäoikeudenmukaisuuksia kohdatessani.Aleksis Kiven sanoin: "Istukoon sieluni vaikka helvetin tulessa kaiken ijankaikkisuuden yön ja paistukoon,kun vain viimein täällä maapallon päällä oikeus ja hyvyys voiton saa".

Sitaatilla aloitin ja sitaattiin lopetan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti