11. kesäkuuta 2024

URHEILUA, ENEMMÄN URHEILUA

 Silmisssä vilisee nukkuessakin keihään heittäjiä, seiväshyppääjiä, juoksijoita, loikkaajia sekä muuta urheiluun liitttyvää. Eilen oli ensimmäinen ilta, kun en jaksanut iltaotteluita Roomasta katsella loppuun asti. Haukottelin niin voimakkaasti, että se häiritsi keskittymistäni. Kyllä, kyllä tiedän, että haukottelulla ei ole mitään tekemistä nukkumistarpeen kanssa tai edes pitkästymisen. Silti haukottelin perusteellisesti ja kaiken aikaa. Menin vuoteeseen. Mutta Wilma Murron epäonnistumisen seipäässä ehdin nähdä. Aina ei mene käsikirjoituksen mukaan EM-kisoissakaan.

Soitin Italiaan, kun en ole ystävästäni kuullut mitään. Kukaan ei vastannut ja huolestuin lisää. Illalla vastasi ystäväni poika. Puhuin englantia. Hän vastasi selvällä suomen kielellä, josta olin lentää pyllylleni. En ollut koskaan kuullut ystävältäni, että on opettanut oman äidinkielensä pojilleen. Nyt sekin selvisi. Onneksi kaikki oli ok. Miksi ei sitten vastattu soittoihini? Siksi, että ystäväni kävelee niin hitaasti, että olin jo lopettanut. Annoin kuitenkin soida todella kauan. Pääasia oli kuitenkin, että kaikki on hyvin. Nykyisin kaikilla ei ole.

Olen tänään menossa Stadiin. Jään metrosta Hakaniemessä ja vaihdan ratikkaan. Rautatien aseman pysäkki on koko kesän poissa pelistä ja ruuhkaa kuulemma on Kaisaniemessä eli Helsingin yliopiston asemalla, jonne metro ajaa ja josta takaisin itään. Vaikeaksi tehtiin tämä suvi. Mutta tietysti pitää joskus remontoida näinkin isoja hankkeita kuten metroasemia.

Heräsin varhain ja luin Hesarin. Urheilua ja eurovaaleja. Perussuomalaiset "saivat turpiinsa" vaaleissa puheenjohtajansa Riikka Purran mukaan. Eikä Purra hymyillyt. Kokoomuksessa sen sijaan hymyiltiin. Ja niin viisitoista suomalaista vaaleissa valittua lentää Brysseliin hoitamaan muun Euroopan kanssa Suomen asioita.

Viileää. Palelin eilen kauppareissulla kovassa tuulessa. Tuntui odudolta helteitten jälkeen. Eikä sää ole sen kummoisempi tänäänkään. Onko kesä jo ohi? Mekkosillaan ei tarkene. Eikä hattua voi pitää tuulen takia. Minulla on vain lierihattuja kesällä. 

Tipauttelen toisenkin mukillisen kahvia ja sitten alan vähitellen valmistautua lähtöön. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti